„Naujos aprangos spalvos? Aišku kodėl. Mandrystės čia nėra, – naują Lietuvos biatlono aprangą pristatydamas dėstė A. Pogrebnojus. – Ryškiai žalia turi gylį, jis išgautas fotografuojant ledą. Fotografavome šaldytuve esant -25 laipsnių šalčiui. Ledas susijęs su biatlonu.

Gal dar reikėjo kažkur aprangą „prašauti“, bet gal ir nereikia. Svarbiausia, kad jiems gerai sektųsi varžybose, apranga gal ne taip svarbi. Ant nugaros yra užrašas „Lietuva“ – nuo S. Dariaus ir Girėno lėktuvo „Lituanica“. Kas supras, tas supras, kas nesupras – nepaaiškinsiu.“

„Federacija skiria daug dėmesio mūsų aprangoms. Kas antri metai keičiasi mūsų įvaizdis. Jaučiuosi labai gerai, nes įdėta labai daug darbo. Tai prideda prabangos ir išskirtinumo. Labai geras ir malonus jausmas. Visi atkreipia dėmesį į Lietuvos rinktinės aprangas. Tai pridės energijos mums startuojant“, – naują įvaizdį įvertino rinktinės lyderis Tomas Kaukėnas.

Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas atkreipė dėmesį, kad sporto Lietuvoje reforma iš pradžių skaudžiai smogė Lietuvos biatlono federacijai: „Netekome 40 proc. turėto biudžeto. Tik dėl projektų pavyko aplopyti atsiradusias skyles. Aišku, po olimpinių rezultatų įvertinimo mūsų finansavimas stojo į savas vietas. Formulė aiškiai veikia – yra rezultatas, yra ir pinigai.“

„Po praėjusio sezono biatlono rinktinę paliko Diana Rasimovičiūtė ir Rokas Suslavičius. Vyrai praėjusį sezoną viršijo lūkesčius, o moterys truputį smuktelėjo, – tęsė A. Daugirdas. – Norėtųsi, kad išlaikytume turėtas pozicijas ir gal net pakovoti dėl aukštesnių.

Individualūs tikslai aptarti su treneriais. Šiam sezonui Europos čempionate estafetėje reikėtų užimti ne žemesnę nei 15 vietą. Pasaulyje konkurencija didesnė, bet su estafete norėtume užimti ne žemesnę nei 18 vietą. Norime individualiai turėti vieną sportininką TOP 20, o du sportininkus TOP 30. Norime užsitikrinti geras startines pozicijas prieš kitą olimpinės atrankos sezoną.“

Prie rinktinės vairo stojęs naujas treneris iš Baltarusijos Sergejus Sakalovskis teigė, kad mėgaujasi gera atmosfera komandoje: „Svarbiausias tikslas – olimpiada. Pasirengėme labai gerai šiam sezonui. Su tokia gražia apranga būtinai turėsime kilti aukštyn ir užimti dar geresnes pozicijas. Turėjome dvi stovyklas ant sniego, pasirengimas praėjo be traumų, o tai yra svarbiausia.“

„Geresnio trenerio neturėjome. Jis nuolat besidomintis naujovėmis. Jam vadovaujant padaugėjo jėgos treniruočių, sporto salės. Kiekvieną kartą treneris pagrindžia, kodėl kažką darome. Tai duos savo vaisių“, – gyrė trenerį Vytautas Strolia.

„Aš esu labai pozityvi. Psichologiškai labai gerai jaučiamės rinktinėje“, – kolegai pritarė Gabrielė Leščinskaitė.

Lietuvos biatlono rinktinė – Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Linas Banys, Natalja Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė – sezoną pradeda lapkričio 30 dieną pirmame taurės etape Estešunde, Švedijoje. Lietuviai ketina dalyvauti visuose šešiuose pasaulio biatlono taurės etapuose.

Sezono akcentas – pasaulio čempionatas vasario 12-23 Italijoje, o paskutinis startas – Europos čempionatas – vyks vasario 24 – kovo 1 dienomis Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)