Trečiadienį šalies čempionės šildėsi šlovės spinduliuose: Vilniuje surengtoje Lietuvos moterų rankinio lygos apdovanojimų ceremonijoje joms trečią kartą iš eilės įteikta nugalėtojų taurė.

Sidabru pasidabino Kauno rajono „Garliava SM-CASCADA“, bronza – sostinės „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“.

Išdalinti ir asmeniniai apdovanojimai geriausioms pirmenybių rankininkėms. Daugiausiai jų susišlavė vicečempionių atstovė Diana Šatkauskaitė, tapusi ne tik rezultatyviausia (298 įvarčiai), bet ir naudingiausia lygos žaidėja.

Vis dėlto plačiausiomis šypsenomis tvieskė finale triumfavusios žalgirietės, kurioms kitos komandos kol kas gali pasipriešinti tik retkarčiais.

„Šį sezoną pasirodėme truputį prasčiau, nes pernai vienerias rungtynes sužaidėme lygiosiomis, o šiemet vienerias pralaimėjome. Tai jau blogas simptomas“, – pusiau juokais pastebėjo A. Skarbalius.

Tačiau net ir čempionių kasdienybė – ne tokia puošni kaip iškilmingam sezono uždarymui iš spintų ištrauktos suknios.

Palyginimui, jei šiemet „Žalgirio“ krepšininkai iš Kauno savivaldybės sulaukė 1 mln. eurų dotacijos, rankininkės tenkinosi 35 tūkst. eurų.

Tokį lėšų paskirstymą A. Skarbalius, kuris eina ir Lietuvos rankinio federacijos prezidento pareigas, yra pavadinęs „rusišku bizniu“.

Bet kalbėdamas su DELFI, rankinio specialistas neslėpė noro susivienyti su „Žalgirio“ krepšinio klubu. Taip jau pasielgė A lygoje žaidžianti Kauno „Spyrio“ komanda, deramasi ir su šalies tinklinio vicečempionėmis iš „Heksos“ klubo.

„Kodėl mums tai aktualu? Ten yra vadyba – tokia, kokios mes sukurti negalime“, – aiškino A. Skarbalius.

– Kaip pastaraisiais metais keičiasi moterų rankinio pirmenybių lygis? – DELFI paklausė „ACME-Žalgirio“ trenerio.

– Dalyvaujame Lietuvos ir Baltarusijos lygos varžybose, kur po kartą tiek mes, tiek Garliavos rankininkės įveikė visas baltarusių prizininkes. Baltarusijos rankinio lygis yra truputį aukštesnis, bet mes su jomis varžomės. Vadinasi, mūsų lygis kyla. Manau, kitais metais iškovoti titulą bus sunkiau: kitos komandos sustiprės, užsiaugins jaunų žaidėjų. Bus sudėtinga.

– Ar pastebite rankinio deimančiukų Lietuvos komandų skryniose?

– Yra ryškus deimančiukas – D. Šatkauskaitė. Ji labai patobulėjo ir dabar yra tarptautinio lygio žaidėja. Mane taip pat stebina trenerės Gintarės Rašimienės auklėtinės, šį sezoną pradėjusios žaisti „Garliavoje“. Viena jų – Greta Rinkevičiūtė – net buvo išrinkta į simbolinę lygos komandą, ir tikrai pelnytai. Tai, kad 19-metės lietuvės pateko į Europos čempionato finalinį etapą, rodo, jog perspektyvos yra.

– Turite planų jungti savo klubą su bendravardžiais iš krepšinio, kaip jau padarė Kauno futbolininkai, o netrukus veikiausiai prisidės ir tinklininkės?

– Mes labai to norėtume, norėtume įsilieti į jų klubą. Turime bendro, pirmiausia, vertinant pasiekimus. Juk žalgirietės du kartus laimėjo rankinio Europos čempionių taurę (1967 ir 1968 metais – DELFI). Mes jau pradėjome tokius pokalbius, procesas vyksta. Esu įsitikinęs, kad ir naujai išrinkta miesto valdžia palaikys šitą idėją. Kodėl mums tai aktualu? Ten yra vadyba – tokia, kokios mes sukurti negalime. Todėl įsijungti mums būtų labai puiku.

– Ne kartą esate viešai piktinęsis tuo, kaip skirstoma savivaldybės parama sporto klubams, ir skundęsis, kad krepšinis užgožia kitas sporto šakas. Nesibaiminate to paties likimo bendrame klube?

– Nesakyčiau, kad krepšinis užgožia. Pats įėjęs į sporto salę visada pirmiausia metu kamuolį į krepšį. Krepšinį ir aš žaidžiu, ir visa Lietuva žaidžia. Nesu prieš jį nusistatęs, tik kalbu apie tai, kad šalia jo ir kitoms sporto šakoms atsirastų vietos, dėmesio, ko šiek tiek pasigendame. Bet dėl klubų susijungimo kažkokių baimių neturiu, įžvelgiu tik bendrą naudą.

Galutinė Lietuvos moterų rankinio lygos komandų rikiuotė

1. Kauno „ACME-Žalgiris“

2. Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“

3. Vilniaus „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“

4. Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“

5. Šiaulių SM „Dubysa-ŠSVM“

6. Klaipėdos „Viesulas“

7. Alytaus „SRC-Margiris“

8. Kauno „Širšės Gaja-Etnomedijos intercentras“

9. Utenos DSC

Geriausios lygos žaidėjos

Vartininkė: Kristina Kvedarienė („ACME-Žalgiris“)

Kairiojo krašto žaidėja: Greta Rinkevičiūtė („Garliava SM-CASCADA“)

Dešiniojo krašto žaidėja: Audinga Kniubaitė („ACME-Žalgiris“)

Įžaidėja: Gabija Vidūnaitė („ACME-Žalgiris“)

Kairiojo pusiau krašto žaidėja: Diana Šatkauskaitė („Garliava SM-CASCADA“)

Dešiniojo pusiau krašto žaidėja: Dovilė Ilčiukaitė („ACME-Žalgiris“)

Linijos žaidėja: Rita Repečkaitė (Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)