„L. Armstrongui nėra vietos dviračių sporte“, - spaudos konferencijoje pareiškė UCI prezidentas Patas McQuaidas.

Spalio 10 dieną USADA nusprendė diskvalifikuoti vieną tituluočiausių planetos dviratininkų 41-erių amerikietį L. Armstrongą ir atimti visus jo iškovotus titulus nuo 1999 metų, motyvuodama tuo, kad JAV dviratininkas visą savo karjerą vartojo dopingą.

„Po USADA išvadų aš pasijutau nekaip. Labai sunku suvokti bei suprasti kas vyko. L. Armstrongas nusipelnė dviračių sporte būti užmirštas“, - kategoriškai tvirtino UCI vadovas.

Buvę JAV dviratininko komandų draugai „U.S. Postal“ ir „Discovery Channel“ ekipose, su kuriais jam teko dalyvauti „Tour de France“ lenktynėse (1999-2005) liudijo prieš L. Armstrongą bei išvengė griežtų USADA sankcijų.

1993 metais, būdamas 21-erių L. Armstrongas, tapo pasaulio čempionu grupinėse lenktynėse ir jo karjera pradėjo kilti į viršų. Tačiau jau po trejų metų L. Armstrongui buvo diagnozuotas trečios stadijos sėklidžių vėžys su metastazėmis plaučiuose ir galvos smegenyse. Su tokiomis diagnozėmis žmonės negyvena, tačiau jaunam sportininkui pavyko nugalėti ligą ir 1998 metų pavasarį jis grįžo į profesionalųjį sportą, o 1999 metais laimėjo pirmas iš septynerių paeiliui „Tour de France“ lenktynes.

Atkakliai su USADA kovojęs ir įrodinėjęs, jog niekada gyvenime nevartojo dopingo, dviratininkas šių metų vasaros pabaigoje viešai informavo, kad nebeturi jėgų tęsti kovos su kaltintojais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)