Nepaisant išpuolio JAV, Londono maratono organizatoriai atsisakė atšaukti renginį, kuriame dalyvaus apytiksliai 37,5 tūkst. bėgikų. Manoma, jog maratoną gatvėse stebės apie 500 tūkst. žmonių.

Londono policijos atstovė Julia Pendry teigė, jog nors saugumo planas maratonui buvo iš anksto numatytas, po minėto kruvino išpuolio, jis bus dar labiau sugriežtintas.

„Londono maratonas jau turi savo saugumo planą. Bet mes jį peržvelgsime dar kartą, kalbamės su organizatoriais“, – sakė J. Pendry.

Londono maratono direktorius Nickas Bitelis teigė, jog vos išgirdęs apie du sprogimus, nugriaudėjusius finišo tiesiojoje Bostone, jis iš karto susisiekė su policija. „Mes esame be galo susirūpinę ir šokiruoti dėl įvykių Bostone. Visos mūsų mintys dabar yra su žmonėmis, kurie ten buvo ir jų šeimomis“, – sakė N. Bitelis.

„Tai labai liūdna diena sportui ir mūsų draugams bei kolegoms maratonininkams. Mes bendradarbiaujame su Metropoliteno policija jau nuo tos akimirkos, kai pirmą kartą išgirdome šią kraupią žinią iš žiniasklaidos“, – pridūrė Londono maratono organizatorius.

Jezas Hughesas, britų bėgikas, kuris taip pat dalyvavo Bostono įvykiuose, „Sky News“ papasakojo apie įvykį: „Išgirdome galingą sprogimą. Pasakiau savo žmonai, jog tai atrodė panašu į bombą, tačiau ji pagalvojo, kad tai fejerverkai. Po penkių sekundžių išgirdome dar vieną sprogimą. Mes negalėjome nieko padaryti“, – sakė bėgikas, finišavęs iki sprogimo likus pusantros valandos.