Nuo pat starto varžovus lydėjo įtampa. Ilgą distanciją nuo Klaipėdos iki Nidos jachtos plaukė pučiant priešpriešiniam vėjui, dėl to daug laviruodamos jos dažnai užplaukdavo ant seklumos.

Vėją tarpais keitė štilis, o apie 19.30 val. varžovus mariose užklupo škvalas. Nors vėjas buvo prognozuotas, tačiau retas kuris tikėjosi tokio stipraus, ne visi varžybų dalyviai tokio yra ragavę. Anot buriuotojų, artėjantis škvalas iš tolo priminė juodą sieną. Vėjo stiprumas mariose protarpiais pasiekė 30 m/s.

Išlošė tie, kuriuos škvalas užklupo pavėjui. Jachtos „Extreme“ įgula pasakojo, kad pakilus pavėjui plaukė 6,5 mazgo greičiu pavėjui net nuleidusi bures.

II-as etapas yra pats ilgiausias plaukimas Kuršių marių regatoje. Varžovai plaukia nuo Klaipėdos iki Nidos, suka iki Ventės rago, tada Pervalkos ir vėl į Nidą. Distancijos ilgis siekia beveik 85 jūrmyles, įprastai dalyviai šį etapą pradėję pirmadienio ryte, jį baigia tik antradienio paryčiais.

Tačiau jau pirmadienio vakarą ne vieną Kuršių marių regatos ženklais pažymėtą jachtą buvo galima pamatyti prisišvartavusią Nidos uoste. Vienos – suplyšusiomis burėmis, kitos – nulūžusiais stiebais, trečios pasitraukusios iš etapo dėl to, kad užplaukusios ant seklumos buvo priverstos įjungti variklį, o tai pagal varžybų taisykles yra draudžiama.

Iš viso iš II-o etapo nefinišavusios pasitraukė 14 jachtų iš 47 regatos dalyvių. Tarp jų – ir viena iš regatos favoričių laikyta jachta „Raganosis-Finasta“, kuri dėl nulūžusio stiebo toliau varžybų nebetęs.

Antradienis Kuršių marių dalyviams buvo laisva diena. Susitvarkiusios jachtas, trečiadienį įgulos startuos trečiame etape.

Po dviejų plaukimų bendroje įskaitoje kovoje dėl pagrindinių regatos taurių pirmauja „Arabela-AG Baltic“, „Extreme“ ir „Nida“.

Greičiausia jachta pagal perskaičiuotą laiką:

1. „Arabela-AG Baltic“, kap. Raimondas Šiugždinis - 14 val. 16:23 min.
2. „Hornas“, kap. Šarūnas Abraitis - 14:50:19
3. „Moreda“, kap. Audrius Jasinskas - 22:15:14

Greičiausia jachta pagal tikrą laiką:

1. „Extreme“ - 21:23:27
2. „Arabela-AG Baltic“, kap. Raimondas Šiugždinis - 21:36:56
3. „Moreda“, kap. Audrius Jasinskas - 22:15:14

Greičiausia jachta pagal perskaičiuotą laiką distancijoje B (Mažoji taurė):

1. „Nida“, kap. Arūnas Burkšas - 12:01:49
2. „Vilma“, kap. Vytis Dedonis - 12:08:09
3. „Gilija“, kap. Artūras Zastartas - 12:09:55

II etape nugalėtojai grupėse:

0 grupė - „Arabaela-AG Baltic” (kap. Raimondas Šiugždinis);
1 grupė – „Moredo“ (kap. Audrius Jasinskas);
2 grupė – „Baraka“ (kap. Rimantas Stropus);
3 grupė – „Eglė“ (kap. Gintautas Kurlavičius);
5 grupė – „Vėtra“ (kap. Linas Baublys);
6 grupė – „Nida“ (kap. Arūnas Burkšas);
7 grupė – „Vilma“ (kap. Vytis Dedonis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)