Neįtikėtinai dramatiškai susiklostė moterų 100 m bėgimo finalas, kurio prizininkės paaiškėjo tik po fotofinišo. Pačioje distancijos pabaigoje varžybų šeimininkų atstovė Gina Luckenkemper atidavė visas jėgas, kad būtų bent per plauką greitesnė už savo varžoves ir netgi neišlaikiusi pusiausvyros iš karto po finišo labai nesėkmingai griuvo.

Kelias akimirkas laukiant rezultato tvyrojo visiška tyla, tačiau netrukus visas olimpinis stadionas sprogo nuo emocijų bangos – Europos čempione tapo G. Luckenkemper. Tikrą sensaciją pateikusi vokietė, iš kurios medalio net nebuvo laukta, 100 m įveikė per 10,99 sek. Toks pat laikas buvo įskaitytas ir šveicarei Mujinga Kambundji, kuriai atiteko sidabras.

Bronzos medalį iškovojo britė Daryll Neita (11,00 sek.).


„Aš esu nepaprastai dėkinga“, – sušuko G. Luckenkemper, kuri 40 tūkst. žiūrovų akivaizdoje tapo pirmąja Europos čempione vokiete nuo Verenos Sailer 2010 metais. Tiesa, prieš apibėgant triumfo ratą su vėliava ant pečių naujai iškepta čempionė kvietėsi medikų pagalbą – iš prakirstos žaizdos prie kairės kojos kelio sunkėsi kraujas.

Vokietei vėliau teko vykti ir į ligoninę. Kaip praneša Vokietijos lengvosios atletikos federacija, žaizdai sutvarkyti prireikė aštuonių siūlių.

Gina Luckenkemper

„Net nežinau, kaip tokią gilią žaizdą gavau. Ar tuomet, kai griuvau, ar vėliau. Tačiau man viskas gerai. Esu daugiau nei laiminga ir vis dar negaliu iki galo suvokti, kas nutiko“, – kalbėjo G. Luckenkemper gerokai po vidurnakčio grįžusi į savo rinktinės viešbutį Miunchene. Ten ją su sveikinimais pasitiko kone visa vokiečių rinktinė.

Kol kas neaišku, ar G. Luckenkemper galės varžytis 4x100 m estafetėje paskutinę Europos lengvosios atletikos čempionato dieną – sekmadienį. Ji su Tatjana Pinto, Alexandra Burghardt ir Rebekka Haase pasaulio čempionate Judžine prieš mėnesį laimėjo bronzos medalius.

2018 metais Europos čempionate sidabrą laimėjusi G. Luckenkemper dabar negalėjo patikėti savo laime. Po netikėto rezultato vokiečių sprinterė tiesiog parklupo ir pravirko. „Tai nepaprastai mane motyvuoja“, – sakė ji.

Gina Luckenkemper

Vėliau savo šalies heroje tapusi lengvaatletė prisipažino, kad jos finale galėjo ir nebūti, nes po pusfinalio jautė didelius šlaunies raumens skausmus. „Mane įkvėpė mano treneris, kuris skėlė tokią motyvacinę kalbą, kurią prisiminsiu visą gyvenimą. Be to veikiausiai nieko gero nebūčiau nuveikusi“, – pripažino naujoji Europos sprinto karalienė.

Vyrų 100 m bėgimą laimėjo favoritu laikytas italas Marcellis Lamontas Jacobsas (9,95 sek.), sidabro medalį iškovojo britas Zharnelas Hughesas (9,99 sek.), o bronza atiteko kitam britui Jeremiah Azu (10,13).

Antradienį apskritai buvo sėkminga vokiečiams diena. Be 100 m moterų sprinto aukso medalį dešimtkovėje iškovojo ir Niklas Kaulis, disko metimo sektoriuje sidabru ir bronza pasidabino Kristin Pudenz ir Claudine Vita, o 35 km sportiniame ėjime sidabro apdovanojimą iškovojo Christopheris Linke.

Apskritai lengvosios atletikos medalių lentelėje vokiečiai po dviejų dienų pirmauja su 8 medaliais (4 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos). Pirmąjį medalį Miunchene dešimtkovėje iškovojo ir Estijos rinktinė – Janekas Oiglane'as laimėjo bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)