24-erių lietuvis distanciją įveikė per 3 min. 43,5 sek. ir liko ketvirtas. Pasaulio čempiono titulą apgynė 27-erių kinas Sun Yangas, kuris finišavo per 3 min. 42,44 sek. Sidabrą laimėjo australas Mackas Hortonas (3 min. 43,17 sek.), o bronzą – italas Gabriele Detti (3 min. 43,23 sek.).

Kol S. Yangas džiaugėsi eiliniu pasaulio čempiono titulu, jam nusileidęs M. Hortonas atsisakė lipti ant podiumo. Savo sidabro medalį australas be emocijų atsiėmė šalia pakylos.

M. Hortonas atsisakė ir kartu su S. Yangu pozuoti fotografams, todėl kiną ir bronzą laimėjusį italą fotosesijos metu australas lydėjo kiek atsitraukęs ir nerodydamas emocijų.

Šypsotis ir pozuoti fotografams 23-ejų atletas pradėjo tik išėjus S. Yangui.

Santykiai tarp australo ir kino yra įtempti jau kurį laiką. 2016 metų olimpinėse žaidynėse auksą iškovojęs M. Hortonas jau tada pavadino S. Yangą sukčiumi.

Daugkartinis pasaulio čempionas 2014 metais buvo trims mėnesiams suspenduotas už dopingo vartojimą. Nors tarptautinė plaukimo federacija jį išteisino, pasaulinė anti-dopingo agentūra tokį sprendimą apskundė.


M. Hortonas vis dar yra nusivylęs, jog S. Yangui yra leidžiama varžytis.

„Nemanau, kad turiu kažką sakyti dėl savo protesto. Žinote, kodėl esu nusivylęs“, – bendraudamas su žurnalistais nedaugžodžiavo australas, kuriam palaikymą socialiniuose tinkluose parodė ir kitos šalies plaukimo žvaigždės.

Tuo metu S. Yangas, kuriam vis dar gali būti uždrausta dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse tuo pačiu atimant visus iškovotus titulus, savo varžovą laiko nemokančiu pralaimėti.

„Suprantu, jog apie mane sklinda gandai, tačiau stengiuosi susikaupti ties plaukimu ir kiekvieną kartą išspausti iš savęs maksimumą.

Kalbant apie Hortoną, nieko baisaus tame, jog jis negerbia manęs. Apgailestauju dėl to, kad jis negerbia Kinijos. Man tiesiog jo gaila“, – sakė S. Yangas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)