Jau skelbėme, kad pirmas atplaukęs Danas Rapšys buvo diskvalifikuotas ir aukso medalį bei pasaulio čempiono titulą apgynė kinas Yang Sunas (1:44.22 min.).

Sidabras atiteko japonui Katsuhiro Matsumoto – 1:45.22 min., bronzos medalius iškovojo identišku laiku finišavę (1:45.63 min.) rusas Martinas Maliutinas ir škotas Duncanas Scottas.

Apdovanojimų ceremonijos metu savo poziciją skandalingo kino atžvilgiu pareiškė bronzą iškovojęs D. Scottas. Įteikus medalius plaukikas nulipo nuo apdovanojimų pakylos ir nepozavo bendrai nuotraukai su kitais finalo prizininkais.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai kinas priėjo prie škoto ir bandė jam garsiai paaiškinti, kad čia yra čempionas.

„Tu matai, aš esu laimėtojas!“, – kone šaukė ant D. Scotto, o šis tik ironiškai šypsojosi.


D. Scottas prisijungė prie australo Macko Hortono. Sidabrą 400 m plaukimo laisvu stiliumi laimėjęs plaukikas atsisakė kartu pozuoti su kinu ir nulipo nuo apdovanojimų pakylos.

Santykiai tarp australo ir kino yra įtempti jau kurį laiką. 2016 metų olimpinėse žaidynėse auksą iškovojęs M. Hortonas jau tada pavadino Y. Suną „dopingo sukčiumi“.

Daugkartinis pasaulio čempionas 2014 metais buvo trims mėnesiams suspenduotas už dopingo vartojimą. Nors tarptautinė plaukimo federacija jį išteisino, pasaulinė antidopingo agentūra tokį sprendimą apskundė.

Kino dalyvavimu planetos pirmenybėse nusivylusi olimpinė čempionė Lilly King, kuri teigė, kad FINA daro klaidą, leisdama Y. Sunui varžytis pasaulio čempionate, nors dar nesibaigė kelis mėnesius trunkantys teisiniai procesai.

Y. Sunui vis dar gali būti uždrausta dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse tuo pačiu atimant visus iškovotus titulus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)