U. Boltas šventė savo pergalę šalia tribūnų, o paskui jį važiavęs kinų TV operatorius nesuvaldė riedžio, smogė juo į atitvarą ir iš nugaros partrenkė incidento negalėjusį išvengti bėgiką.

Ir U. Boltas, ir TV darbuotojas rimtų traumų išvengė. Nenukentėjo ir TV kamera.

U. Boltas po pergalės 200 metrų rungtyje tapo dešimkart pasaulio čempionu. Jis nuotolį įveikė per 19,55 sek. Jamaikiečiui priklauso ir šios rungties pasaulio rekordas (19,19 sek.). Jis buvo pasiektas dar 2009 metais planetos pirmenybėse Berlyne (Vokietija).

Ten pat U. Boltas pagerino ir 100 metrų bėgimo pasaulio rekordą (9,58 sek.). Šios rungties čempionu jis prieš kelias dienas tapo ir Pekine (9,79 sek.).

Jamaikietis yra ir šešiskart olimpinis čempionas. Jis po tris aukso medalius laimėjo Pekino (2008 metai) ir Londono (2012) žaidynėse (100 ir 200 m bėgimo rungtyse bei estafetėse 4x100 m).

Pasaulio čempionatas Kinijoje tęsis iki rugpjūčio 30 d. jame dalyvauja ir 11 Lietuvos lengvaatlečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)