Dukart JAV čempionas J. Rome'as per karjerą du kartus – 2004-aisiais ir 2012-aisiais – dalyvavo olimpinėse žaidynėse, buvo tarp Lietuvos disko metimo legendos Virgilijaus Aleknos varžovų.

193 cm ūgio amerikietis savo karjeros piko metu svėrė 143 kg. Geriausiu savo bandymu diską jis yra nuskraidinęs 68 m 76 cm.

2004-aisiais Atėnų olimpiadoje, kai V. Alekna iškovojo auksą, J. Rome'as užėmė 14-ąją vietą, o 2012-aisiais amerikiečio pasirodymas buvo kur kas prastesnis. Londone jis liko tik 31-as, karjerą pabaiginėjantis V. Alekna tuomet atsidūrė greta prizininkų paklylos – 4-as.

2005-ųjų pasaulio čempionate Helsinkyje J. Rome'as pateko į finalą kuriame liko 7-as (64 m 22 cm). Tąsyk planetos pirmenybėse V. Alekna triumfavo diską nuskraidinęs 70 m 17 cm.

Prieš tapdamas disko metiku, J. Rome'as užsiėmė ir kita lengvosios atletikos rungtimi – rutulio stūmimu. Geriausias jo asmeninis rezultatas šioje rungtyje yra tikrai didmeistriškas – 20 m 41 cm.

Jarredas Rome'as Londono olimpinėse žaidynėse

Amerikietis mirė naktį iš penktadienio į šeštadienį, prabėgus porai parų nuo šventinio pobūvio — netoli esančiame Evereto miestelyje trečiadienį jis buvo įtrauktas į regiono sporto šlovės muziejaus narius.

Iš karto po šio renginio J. Rome'as su draugais savaitgaliui išvyko į užsakytą „Tulalip Resort Casino“ viešbutį. Nors vyras prastai jautėsi visą penktadienį, niekas neįtarė, kad jo gyvybei yra iškilęs pavojus.

Šeštadienio rytą viešbučio kambaryje jis rastas negyvas, tikslios mirties aplinkybės kol kas nustatinėjamos.

Dar trečiadienio vakarą, įtrauktas į „Snohomish County“ sporto šlovės muziejų, R. Rome'as sakė viešą kalbą.

„Gyvenime ne kartą klydau, iš klaidų turėjau daug mokytis. Niekada nebuvau pats geriausias metikas nei mokykloje, nei universitete, tačiau tai mane privertė sunkiai ir ilgai dirbti. Aš niekada neturėjau daug talento, nuoširdžiai netikėjau, kad galiu tapti olimpiečiu ir tai nebuvo mano tikslas. Be artimųjų ir draugų palaikymo, kurie susirinko ir šį vakarą čia, aš niekada nebūčiau pasiekęs to, ką pavyko nuveikti sporto arenose“, – kalbėjo J. Rome'as, 2011-aisiais pasiekęs trečią geriausią disko metimo rezultatą pasaulyje, kai įrankį nuskraidino jau minėtą 68 ir 76 cm atstumą.

Baigės savo profesionalo karjerą. J. Rome'as tapo lengvaatlečių treneriu ir šiuo darbu užsiėmė iki mirties. Rugpjūčio mėnesį jis gavo darbą pilnu etatu Bostono universitete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)