JAV bokso žvaigždė lietuvį nugalėjo techniniu nokautu, po to kai teisėjas nutraukė kovą devintajame raunde, T. Crawfordui du kartus iš eilės pasiuntus E. Kavaliauską į nokdauną.

Vis dėlto čempiono diržą apgynęs amerikietis kovos pradžioje neatrodė užtikrintai bei leido situaciją kontroliuoti savo varžovui. Savo sunkumus per pirmuosius raundus T. Crawfordas aiškino tuo, jog norėjo sirgaliams padovanoti ilgesnę kovą.

„Norėjau palinksminti žiūrovus. Žinojau, kad mano varžovas yra stiprus ir daug atlaikantis kovotojas, todėl daviau fanams priežastį pasimėgauti boksu“, – po kovos sakė 32-ejų čempionas.

Trečiajame raunde E. Kavaliauskas privertė T. Crawfordą suklupti, tačiau teisėjas nokdauno neužfiksavo ir sulaukė nemažai kritikos. Pats amerikietis pareiškė, jog nebuvo sužeistas bei pridūrė, jog lietuvio smūgiai jam daug žalos nepadarė.

„Nebuvau nė kiek sužeistas. Kai paslydau, iškart atsistojau ir puoliau jį atakuoti. Šį vakarą ėjau kiaurai visus jo smūgius ir nepajaučiau nieko“, – pasakojo JAV atletas.

T. Crawfordas tikisi po šios pergalės sulaukti šanso kovoti su vienu iš elitinių pasaulio boksininkų, tačiau tam yra kliūčių – amerikiečio geidžiamus varžovus globoja ne „Top Rank“, o „Premier Boxing Champions“ organizacija.

T. Crawfordas per savo karjerą lieka nenugalėtas. Jo sąskaitoje 36 pergalės ir 27 nokautai. Tuo metu 31-erių E. Kavaliauskas 23-oje karjeros kovoje patyrė pirmą pralaimėjimą, tačiau „Top Rank“ prezidentas pareiškė, jog lietuvis neturėtų nusivilti.

„Lietuvis yra labai drąsus vyrukas ir labai geras kovotojas. Visada žinojome, kad Kavaliauskas gerai kovoja, todėl Crawfordui lengvu grobiu jis netaps. Kavaliauskas atidavė širdį, o Crawfordui reikėjo stipriai pasistengti.

Reikia pasveikinti Crawfordą su pergale prieš labai stiprų varžovą“, – kalbėjo „Top Rank“ prezidentas Bobas Arumas.

Šiltų žodžių E. Kavaliauskui negailėjo ir JAV sporto žiniasklaidos giganto ESPN ekspertai Danas Rafaelis ir Timas Bradley.

„Lietuvis kovojo širdimi ir nepaisant trijų nokdaunų jis tai darė gana gerai. Kavaliauskas turėjo gerų akimirkų ir davė Crawfordui vieną sunkiausių kovų jo karjeroje. Lietuvos kovotojas gėdos nepasidarė“, – sakė D. Rafaelis.

„Kavaliauskas šaunuolis – jis privertė Crawfordą supykti. Čempionas praleido labai stiprius smūgius, o tai jį įsiutino. Kavaliausko dėka pamatėme Crawfordo žiaurumą, ryžtą ir valią“, – teigė T. Bradley.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)