Nors Ž. Balčiūnaitės atstovai vylėsi kuo anksčiau išgirsti lemiamą nepriklausomų arbitrų žodį, dėl didžiulės bylos apimties šešias valandas turėjęs trukti posėdis užsitęsė dvigubai ilgiau, o sprendimo paskelbimas buvo atidėtas.

Pusantrų metų besitęsiantį dopingo skandalą turintis užbaigti CAS galutiniu ir neskundžiamu sprendimu atsakys į klausimą, ar maratonininkė buvo pagrįstai diskvalifikuota dvejiems metams dėl draudžiamų preparatų vartojimo.

Lemiamo posėdžio išvakarėse sportininkės treneris Romas Sausaitis DELFI teigė esąs absoliučiai tikras, kad CAS verdiktas bus palankus kaltę neigiančiai jo auklėtinei, kuri intensyviai ruošiasi artėjančiam sezonui. Advokatų paslaugoms, kelionėms ir įvairiems tyrimams Ž. Balčiūnaitė ir R. Sausaitis išleido kelis šimtus tūkstančių litų.

Neigiamas CAS sprendimas reikštų, kad Ž. Balčiūnaitė negalės mėginti patekti į Londono olimpines žaidynes.

Primename, kad praėjusį balandį posėdžiavusi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) drausmės komisija dėl Ž. Balčiūnaitės šlapimo mėginyje aptiktų sintetinių steroidų metabolitų diskvalifikavo sportininkę dvejiems metams, atėmė iš jos Europos čempionės medalį, o bėgikės treneriui R. Sausaičiui skyrė griežtą įspėjimą.

Maratonininkės bausmės laikas pradėtas skaičiuoti nuo 2010 metų rugsėjo 6-os d., kuomet LLAF suspendavo sportininkę dėl dopingo kontrolieriams abejonių sukėlusio mėginio, paimto po pergalingo lietuvės finišo Europos čempionate, tyrimo rezultatų.

LLAF drausmės komisijos verdiktą Ž. Balčiūnaitė netrukus apskundė CAS, siekdama įrodyti, kad nevartojo draudžiamų preparatų, ir panaikinti paskirtą diskvalifikaciją.

Apeliaciją pateikę bėgikės advokatai tvirtino, jog Barselonos laboratorijoje tirto šlapimo mėginio rezultatai nebuvo gauti tinkamai, o sprendimą dėl diskvalifikacijos priėmusi LLAF esą neišvengė procedūrinių pažeidimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją