„Tiškevičių rūmų Terasoje visą plaukimo laiką buvo pilna stebinčių žmonių. Matyti, jog susidomėjimas tokiais renginiais yra didelis – ir ne tik iš šio buriavimo entuziastų, bet ir iš gražių vaizdų ištroškusių trakiškių ir miestelio svečių“, – įspūdžiais dalijasi Mantas Klimantavičius, asociacijos „Gero vėjo klubas“ prezidentas.

Regatoje į lyderio poziciją įsiveržė jachta „Vasara“ (kapitonas Algirdas Žižys – 7 baudos taškai), nuo jos nedaug atsiliko jachta „Ragas“ (kapitonas Marius Mudėnas – 10 baudos taškų) ir jachta „Vėtra“ (kapitonas Linas Baublys – 11 baudos taškų).

Susumavus abiejų etapų rezultatus regatoje pirmauja „Vasara“ (15 baudos taškų), lenkianti „Rasą“ (kapitonas Juozas Gordevičius – 19 baudos taškų) ir „Vėtrą“ (20 baudos taškų).

OPEN jachtų grupėje šįkart pirma buvo jachta „Frezi Grant“ (vos 4 baudos taškai), toliau išsirikiavo „Delčia 2“ (5 baudos taškai) ir „Basta“ (10 baudos taškų). Bendroje grupės įskaitoje vis dar užtikrintai lyderiauja jachta „Delčia 2“.

Po trečiojo etapo bus eliminuoti vieno blogiausio kiekvienos jachtos plaukimo taškai, tai suteikia galimybę turnyrinėje lentelėje atsiliekančioms buriuotojų įguloms pataisyti padėtį turnyrinėje lentelėje ir kovoti dėl prizinių vietų.

„Galvės taurę 2012“ sudaro trys etapai. Yra numatyti devyni plaukimai su startais prieš vėją. Jachtos suskirstytos į dvi grupes: sportinę ir pramoginę.

Finalinis „Galvės taurės 2012“ etapas ir regatos uždarymo šventė vyks liepos 21 d. 12 val. Trakuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją