Nugalėjo baltarusė Nadežda Ostapčuk - 20 m 48 cm. Sidabro medalį pelnė olimpinė vicečempionė ir Europos čempionės titulą gynusi kita baltarusė Natalija Michnevič (19 m 53 cm), o bronza atiteko rusei Anai Avdejevai (19 m 39 cm).

Finale kovojo 14 sportininkių. A. Skujytė atrankos varžybose tarp 19 dalyvių buvo 13-a (17 m 62 cm).

Nors Austrai finale nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo pagerinti asmeninį rekordą (17 m 86 cm), po varžybų jos nuotaika buvo puiki.

"Pirmą kartą per vieną dieną teko dalyvauti kvalifikacinėse varžybose ir finale. Buvo labai keista. Per pašilimą sukosi mintys: oj, oj, oj - kaip čia bus. Tačiau susiėmiau prieš startą ir puikiai pavyko pirmais bandymas", - pasirodymą finale portalui lengvoji.lt komentavo Austra. - Nedaug truko ir galėjau būti dar keliomis vietomis aukščiau, bet varžovės paskutinius bandymus atliko sėkmingus ir nustūmė mane žemyn".

Po sėkmingo pirmojo bandymo Austra tikėjosi, kad pavyks rezultatą pagerinti per kitus du stūmimus.

"Po pirmo bandymo įtampa atslūgo, bet antras nesusisekė, o trečias išėjo tik pusėtinas", - teigė olimpinė vicečempionė.

Paprašyta apibendrinti pasirodymą Europos čempionate Austra šypsodamasi ištarė: "Na ką, pakliuvau į dvyliktuką, tai irgi neblogai".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją