Inos Paipalienės auklėtinis atėjo iki bendravimui su žiniasklaida skirtos zonos, bet turėjo prisėsti tiesiog ant grindų. Plaukikui stipriai skaudėjo koją.

Kelias minutes pasėdėjęs ir atgavęs kvapą jis skėstelėjo rankomis.

„Būčiau pirmas, gal tuomet ir kojų neskaudėtų“, – atsidusęs šyptelėjo vicečempionas.

D. Rapšys ambicingai pradėjo finalą Glazge (Jungtinė Karalystė) ir pusę nuotolio plaukė jam pačiam priklausančio geriausio sezono rezultato pasaulyje (1 min. 45,12 sek.) tempu.

Tačiau antroje pusėje jo motoras tarsi užsikirto. Po 150 m baseino sienelę lietuvis jau prilietė kartu su britu Duncanu Scottu, o finiše aidint žiūrovų ovacijoms nuo pastarojo atsiliko jau 0,73 sek.

Tik per plauką pavyko išlaikyti ir sidabrą – trečią vietą užėmusį rusą Michailą Dovgaliuką nuo Lietuvos atstovo skyrė vos 0,08 sek.

Galutinis D. Rapšio rezultatas – 1 min. 46,07 sek. Tai – 0,74 sek. prasčiau nei pusfinalyje.

„Šiandien buvo žymiai sunkiau nei vakar. Pabaigoje tiesiog nebeliko jėgų“, – sakė sportininkas.

– Galbūt pradėjote distanciją pernelyg aukštu tempu – po 100 m vis dar plaukėte asmeninio rekordo grafiku? – DELFI paklausė D. Rapšio

– Turbūt taip. Galvojau, kad pavyks, bet buvo šiek tiek per sunku.

– Matėte savo varžovus gretimuose takuose?

– Mačiau. Plaukiant trečią atkarpą mačiau, kaip jie artėja, galvojau, kad reikia plaukti truputį laisviau, nes pranašumo užteks. Bet tada pasidarė labai sunku. Pastebėjau, kad mane lenkia, bet galvojau, kad dar konkuruoju dėl pirmos vietos. O D. Scottas jau buvo priekyje...

– Girdėjote ošiančias tribūnas?

– Plaukdamas – ne. Tik kai paliečiau sienelę finišuodamas, išgirdau didžiulį triukšmą, supratau, kas laimėjo.

– Daug kas sidabru džiaugtųsi, o kokios emocijos verda jūsų širdyje?

– Sidabras dar nieko, bet bent jau laikas būtų geras. Tuomet nebūtų apmaudu. O dabar... Gaila. Galvojau, kad tikrai lengvai nuplauksiu greičiau nei per 1 min. 45 sek. Savo padarė finalas, ketvirtas lyderio takas. Jaudulys buvo. Atrodo, susikaupi, o vis tiek nervai įtempti. Ypač viduriniame take – visi „plėšo“ iš visų pusių.

– Visa diena buvo nervinga?

– Ryte plaukiau tikrai gerai. Artėjant vakarui nerimas pradėjo kilti, per pietus net negalėjau užmigti... Visi tikisi, pats irgi tikiesi. Galvoji, kaip reikės plaukti, kiek pastatyta ant kortos. Tai šiek tiek pakišo koją.

– Pirmą kartą buvote laikomas favoritu. Ar iš šio vakaro išgyvenimų įmanoma pasimokyti, ar kitą sykį vėl reikės atlaikyti tą pačią naštą?

– Manau, kad finale kitaip nebus. Matau ir kitų sportininkų veidus, matau, kaip jie jaudinasi. To nei parepetuosi, nei pasiruoši. Tik finale taip būna.

Danas Rapšys

Glazge vykstančiose pirmosiose jungtinėse septynių sporto šakų pirmenybėse Lietuva vis dar lieka be aukso medalio, nors iš visų jų savo sąskaitoje turi jau penkis. Kaip ir D. Rapšys, sidabrą anksčiau pelnė plaukikė Rūta Meilutytė, irkluotojas Mindaugas Griškonis ir Lietuvos vyrų porinė keturvietė (Aurimas Adomavičius, Saulius Ritteris, Rolandas Masčinskas ir Dovydas Nemeravičius), bronzą – moterų porinė dvivietė (Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė).

Primename, kad išvakarėse D. Rapšys laimėjo tiek atrankos varžybas (1 min. 46,55 sek.), tiek pusfinalių plaukimus (1 min. 45,33 sek.).

Dėl susikirtusio rungčių tvarkaraščio jis antradienį nestartavo 200 m plaukimo nugara rungtyje, kurioje prieš dvejus metus Londone (Jungtinė Karalystė) iškovojo bronzą.

Glazge vieno Lietuvos rintkinės lyderių dar laukia 100 m plaukimas peteliške ir kombinuota estafetė 4x100 m.

D. Rapšys pernai taip pat tapo Europos čempionu trumpame (25 m) baseine 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, o plaukdamas tą patį nuotolį nugara pelnė bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)