Vienviečių kanojų finale J. Šuklinas 200 m distanciją įveikė per 40,704 sek. ir į priekį praleido keturis konkurentus. Kur kas greitesnis lietuvis buvo atrankos varžybose, kuriose finišą pasiekė per 38,380 sek.

Pasak sportininko, pakartoti tokio rezultato kaunantis dėl medalių neleido pasikeitusi vėjo kryptis.

„Atrankoje yriausi pavėjui, o finale vėjas pūtė į veidą iš dešinės pusės. Man toks ypač nepalankus“, – teigė J. Šuklinas.

Čekijoje jis taip pat išbandė naujo modelio kanoją ir nebuvo ja sužavėtas. Bet savo pasirodymu J. Šuklinas nenusivylė – visas jėgas jis sakė kaupiantis rugpjūtį Milane (Italija) vyksiančiam pasaulio čempionatui, kuriame prasidės bilietų į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes dalybos.

Jevgenijus Šuklinas

„Europos čempionatas man buvo kaip treniruotė. Padariau išvadas, kas netiko. Pritrūko ne pasiruošimo ar psichologinio nusiteikimo: atrankos plaukime mano rezultatas buvo labai geras, pagerinau asmeninį rekordą. Toliau ruošiuosi Milanui, ten vyks tikroji kova. Esu patenkintas forma: jei dabar galiu parodyti tokį rezultatą, vadinasi, viskas pagal planą“, – dėstė J. Šuklinas.

Panašiai mąsto bronzą Čekijoje laimėję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, irkluojantys dvivietę baidarę.

Ant Europos pirmenybių apdovanojimų pakylos Lietuvos įgula užkopė antrą kartą, pakartojusi pernykštį savo pasiekimą.

„Negalėjome nieko prognozuoti, nes tai – pačios pirmos sezono varžybos. Geriau ir būti negalėjo. Pagrindinis metų tikslas – pasaulio čempionatas ir kova dėl olimpinių žaidynių. Mums kelialapis būtų dar didesnis pasiekimas nei šis medalis, nes labai mažai įgulų patenka į žaidynes“, – teigė E. Ramanauskas.

Labiausiai varžybos Čekijoje pradžiugino vienvietę baidarę irkluojantį Igną Navakauską, kuris Europos čempionato prizininku tapo pirmą kartą.

Lietuvis pelnė bronzą, nors pirmoje distancijos dalyje buvo išsiveržęs į pirmą vietą.

„Mano toks stilius: labai greitai startuoju, bet paskui ateina nuovargis. Dirbu ties šia problema, manau, ateityje bus geriau. O medalis – puiku. Pats laikas buvo tai padaryti. Dukart buvau septintas, vis pritrūkdavo iki apdovanojimų pakylos. Pagaliau“, – patenkintas kalbėjo Ignas Navakauskas.

Ignas Navakauskas

Primename, kad kitiems Lietuvos atstovams Čekijoje sekėsi prasčiau. Tokio rangų suaugusiųjų varžybose debiutavęs Henrikas Žustautas vienviečių kanojų 500 m distancijoje užėmė šeštą vietą, Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas dviviečių baidarių 1000 m nuotolio finale buvo septinti, o vienvietininkas Mindaugas Maldonis neperžengė pusfinalio barjero ir galutinėje rikiuotėje liko 21-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)