Lietuvos čempionių titulą gynusios Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkės po dramatiškos kovos 3:2 (16:25, 25:21, 15:25, 25:23, 15:11) nugalėjo Kauno ekipą ir išlygino serijos rezultatą 1:1. Pagal Lietuvos čempionato taisykles, tokiu atveju iškart buvo žaidžiamas auksinis setas. Atsigavusios po pralaimėjimo kaunietės laimėjo auksinį setą 15:7 ir tapo Lietuvos čempionėmis.

„Mes visą laiką tikėjome, kad laimėsime, bet rungtynių metu žaidimas banguodavo tai į vieną pusę, tai į kitą. Buvo nemažai įtampos ir pralaimėjimą antrajame mače lėmė keletas netikslių padavimų, keletas klaidų gynyboje. Prieš auksinį setą panelėms tik pasakiau, kad turim laimėti - dabar arba niekada. Mums tiesiog reikėjo žaisti savo žaidimą, kovoti dėl kiekvieno taško.

Audringa atmosfera halėje jaunimui sukėlė sunkumų, nes jis nebuvo pratęs žaisti tokioj aplinkoje. Nenorėčiau išskirti atskirų žaidėjų, nes čempionatus laimi visa komanda. Norėčiau, kad kitais metais žaidėjos neišsilakstytų, bet tai priklausys nuo daug veiksnių“, – po rungtynių sakė „Heksos-ASU“ trenerė Vida Makauskienė.

Pirmas rungtynes šeštadienį kaunietės laimėjo 3:2 (22:25, 25:22, 28:30, 25:17, 16:18).

Po aštuonerių metų pertraukos ant Lietuvos pirmenybių prizininkų pakylos lipo Alytaus klubas. Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkės sekmadienį antrą kartą 3:0 (25:15, 25:15, 25:16) nugalėjo Vilniaus „SM Tauro-VTC“ ekipą.

„Pergalę lėmė komandos susižaidimas. Aštuonerius metus Alytus neturėjo medalių, todėl džiugu dėl šio laimėjimo. Šiais metais galėjome žaisti ir finale, bet pusfinalyje pritrūko patirties. Kitais metais bandysime būti aukščiau“, – pasakojo Alytaus komandos treneris Kęstutis Pačėsas.

Auksu pasidabino „Flamingo Volley-SM Tauro“ tinklininkai

Aistrų ir dramų kupinas Lietuvos tinklinio savaitgalis Kauno sporto halėje baigėsi Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauro“ komandos triumfu.

Vilniečiai antrosiose finalo rungtynėse sekmadienį 3:2 nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ekipą ir laimėjo dviejų susitikimų seriją 2:0.


Pralaimėję dramatišką penkių setų mūšį šeštadienį, šiauliečiai iškart kibo į atlapus Vilniaus klubui ir laimėjo du pirmuosius setus. Vis dėlto „Flamingo Volley-SM Tauro“ žaidėjai nebuvo linkę visą čempionato likimą suteikti auksiniam setui ir išlygino rezultatą, o penktajame sete išplėšė sunkią pergalę.

„Pirma mintis - pavargau. Šios rungtynės buvo gerokai sunkesnės nei vakar. Pirmus du setus Šiaulių komanda žaidė nuostabiai. Jie labai stipriai padavinėjo. Net Baltijos lygoje nebuvome susidūrę su taip stipriai ir stabiliai puolusia ekipa. Pas mus daug ko trūko, todėl iniciatyva buvo jų pusėje, – kalbėjo Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis. – Tinklinyje neįmanoma laimėti. jei bijai pralaimėti. Labai svarbi yra kiekvieno žaidėjo reakcija į klaidą. Trečiame sete varžovai ėmė atakuoti šiek tiek prasčiau ir mes galėjome atsitiesti. Manau, kad esminis dalykas buvo tas, kad susitvarkėme su emocijomis“.

Po kelerių metų atgimęs Vilniaus klubas šiemet sėkmingai varžėsi ir Baltijos lygoje, tačiau apie ateitį treneris nelinkęs dar kalbėti. Tai priklausys nuo Vilniaus savivaldybės ir rėmėjų požiūrio.

„Vieno gero krepšininko atlyginimo mūsų visai komandai užtektų trejiems metams. Be savivaldybės paramos sukurti komandą, kuri galėtų kovoti Europos taurėse, yra labai sudėtinga. Sportinis pagrindas yra padarytas, bet reikia užnugario, kurio mes kol kas neturime“, - pridūrė V. Burankinskis.

Šiaulių klubas pernelyg neliūdi dėl pralaimėto finalo ir kitais metais žada būti dar stipresniais.

„Mums labai nedaug trūko iki auksinio seto, bet apskritai džiaugiuosi, kad tokia jauna komanda pasiekė tiek daug. Pasipriešinome favoritams. Sunku žaisti prieš tokią komandą, net ir laimėjus pirmus du setus. Kitais metais ruošiamės dalyvauti Baltijos lygoje, stiprinsime komandą ir dirbsime dar daugiau“, – teigė Šiaulių klubo treneris Modestas Strockis.

Bronzos medalius iškovojo Raseinių „Norvelitos“ tinklininkai. Jie antrosiose mažojo finalo rungtynėse 3:1 (25:20, 21:25, 25:16, 25:18) nugalėjo praėjusių metų Lietuvos čempionę Marijampolės „Sūduvos“ ekipą. Pirmąsias rungtynes šeštadienį taip pat laimėjo Raseinių ekipa.

„Medalis yra medalis. Žinoma, prieš sezoną tikėjomės ne tokios spalvos apdovanojimo, bet sezono metu ekipos viduje turėjome nemažai bėdų, Aš pats buvau atleistas, o kai vasario mėnesį vėl tapau treneriu, tai komanda buvo gilioje psichologinėje duobėje. Džiugu, kad mums pavyko susitelkti, gerai sukovoti pusfinalyje ir įrodyti, kad esame profesionalai“, – sakė „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas.

Raseinių ekipos strategas pabrėžė, kad šiemet Lietuvos pirmenybių lygis labai išaugo. Tokios atkaklios kovos ypač naudingos Lietuvos rinktinės kandidatams, kurie jau gegužės mėnesį gali žaisti pasaulio čempionato atrankos varžybose.

„Lyginant su praėjusiais metais, Lietuvos čempionato lygis smarkiai išaugo. Lygis tikrai geras. Trys pirmosios komandos yra panašaus pajėgumo. Keičiasi ekipų požiūris, atsirado legionierių. Kai kurios komandos turi ir skautus, kurie analizuoja varžovus. Daug aukšto meistriškumo komandų Lietuvoje būti negali, nes paprasčiausiai nėra tiek žaidėjų, – aiškino R. Nekrašas. – Apie kitus metus dar nieko negalvojame, dabar buvo svarbiausia garbingai pabaigti sezoną. Apie kitą sezoną galvosime po savaitės ar dviejų“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)