Kiniją nukonkuravusi Lietuvos kandidatūra patvirtinta penktadienį vykusiame Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese.

Turnyras bus surengtas Vilniuje 2024 metų balandžio 27 – gegužės 3 dienomis. Į IB divizioną po penkerių metų pertraukos nukritę lietuviai varžysis su Ukrainos, Kinijos, Estijos, Nyderlandų ir Ispanijos rinktinėmis.

Paskutinį kartą Lietuvoje pasaulio vyrų čempionatas buvo rengtas 2018 metais Kaune, kai lietuviai iškovojo IB diviziono auksą ir kelialapį į aukštesnio rango turnyrą. Vilniuje pasaulio čempionatas buvo rengtas du kartus: 2009 ir 2014 metais.

Kongreso metu paaiškėjo ir kitų lietuvių rinktinių laukiančių pasaulio čempionatų šeimininkai. Primename, jog lietuviai teikė paraiškas rengti ir pasaulio moterų bei jaunių čempionatus, bet teisės organizuoti šias pirmenybes atiteko kitoms šalims.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė kovo 11-17 dienomis vyks į Zagrebą (Kroatija), Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinė gruodžio 11-17 dienomis kausis Didžiojoje Britanijoje, o jaunių rinktinė kovo 14-20 dienomis keliaus į Taliną (Estija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją