Taurę be šių lenktynių sudarė Birštono, Kauno, Vilniaus ir Šiaulių etapai, kuriuose rungėsi net 1022 dviratininkai – sportininkai ir mėgėjai – nemažai iš jų dalyvavo visuose etapuose – sporto grupės dalyviai juose jau yra įveikę iki 363 km, mėgėjai – iki 171 km.

Paskutinis etapas – nors ir pats trumpiausias – tik 14 kilometrų, bet pats svarbiausias ir greičiausias. Varžybų trasa drieksis ratu Saulėtekio alėja, Nemenčinės plentu, Kairėnų ir plytinės gatvėmis.

Tai vienintelės Lietuvoje asmeninės lenktynės laikui, kur dalyvauti kviečiami ir laukiami ne tik dviratininkai sportininkai profesionalai, bet ir visi šio sporto mėgėjai. Tik čia mėgėjai gaus galimybę ir yra kviečiami objektyviai palyginti savo pajėgumą tarpusavyje bei su profesionaliais dviratininkais.

Asmeninėse lenktynėse dviratininkas trasą turi įveikti vienas ir tik savo jėgomis, draudžiama slėptis kitų transporto priemonių ir lenktynių dalyvių užuovėjoje, dalyviai vertinami pagal jų parodytą laiką. Šios disciplinos lenktynės dažnai užbaigia daugiadienes dviratininkų varžybas, nes jose visada išryškėja individualus dviratininkų pranašumas vienas prieš kitą. Nors tokioms lenktynėms naudojami brangiausi ir pažangiausios konstrukcijos specialūs dviračiai, patrauklu, kad čia bus galima startuoti bet kokiu dviračiu, unikalu, kad lenktynių protokoluose nurodomas naudoto dviračio tipas.

Lenktynės dalyvauti kviečiami visi mėgėjai ir sportininkai, ypač mėgstantys palenktyniauti ir norintys įvertinti savo pajėgumą važiuojant dviračiu – tai puikios lenktynės pirmam startui su dviračiu. Galima rungtis net 14-oje amžiaus grupių, mėgėjams skirtos specialios moterų ir vyrų grupės. Sportininkai, mėgėjai, įmonės gali sudaryti ir rungtis komandomis (bus vertinamas 3 greičiausių komandos dalyvių parodytas laikas).

Simboliška, kad lenktynių trasa driekiasi pro Kairėnų kapines, kuriose liepos mėn. amžino poilsio atgulė lenktynių organizatorių komandos „FOCUS Vilnius“ nario Šarūno Surblio, žuvusio po autoįvykio, kuriame dalyvavo neblaivus aktorius P. Dimša, palaikai.

Lenktynės vyks likus savaitei iki dienos be automobilio, kuri pažymima rugsėjo 22 d., o 14 kilometrų trasa parinkta, nes jos ilgis artimas didžiausių Lietuvos miestų ilgiui, o greičiausi dalyviai ją sugebės įveikti per 17-18 min. parodydami, kad dviratis yra labai greita transporto priemonė ir puiki alternatyva automobiliui.

Lenktynės nulems ir plento dviračių taurės 2013 nugalėtojus. Iki šio etapo vyrų Elito grupėje pirmauja Vytautas Kaupas (Vasarė–Kenda komanda), antroje vietoje Edgaras Kovaliovas (Top Team–Dviratis Tau), trečioje Eimantas Gudiškis (Velomanija Niskama) tačiau, juos skiria tik sekundės ir tarp dviratininkų vyks arši kova.

Kadangi varžybų metu dviratininkai startuos po vieną, eismas trasoje nebus draudžiamas, tačiau atskirose trasos dalyse bus ribojamas motorinių transporto priemonių greitis. Tuo taip pat siekiama parodyti, kad dviratininkai sportininkai yra draugiški motorinių transporto priemonių vairuotojams ir to paties tikisi iš jų.

Varžybos vyks 2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienį nuo 11.50 iki 15.00 val. Varžybų trasa – Saulėtekio al., Nemenčinės plentas (Nemenčinės kryptimi nuo O. Milašiaus gatvės iki Kairėnų gatvės), Kairėnų gatvė (iki Plytinės gatvės) ir Plytinės gatvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją