Jau parengiamuosiuose „Canadian olympic & para-swimming trials“ plaukimuose Panevėžio Žemynos mokyklos auklėtinis, šiuo metu studijuojantis Šiaurės Karolinos valstybiniame universitete, atplaukė pirmas (22,23 sek.), pagerino savo asmeninį rekordą ir viršijo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių „A“ lygio normatyvą.

Sekmadienio popietę vykusiuose finaluose Lietuvos plaukikas plaukė dar greičiau – 22,10 sek. ir pasiekė geriausią rezultatą tarp visų šioje rungtyje dalyvavusių sportininkų.

Lietuvos rekordas 50 metrų laisvu stiliumi nuotolyje vis dar priklauso Raimundui Mažuoliui (22,08 sek.) ir yra pasiektas dar 1994 metais.

S. Bilį treniruoja Židrūnė Budrienė ir Ina Paipelienė.

Plaukikas, atstovaudamas Šiaurės Karolinos valstybiniam universitetui, prieš dvi savaites laimėjo 1 aukso, 4 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą pagrindinėse JAV NCAA varžybose ir buvo pripažintas geriausias NCAA Atlanto pakrantės konferencijos plaukiku.

Primename, kad penktadienį S. Bilis 100 metrų laisvu stiliumi rungties atrankoje nuotolį įveikė per 48,64 sek., pagerino Lietuvos rekordą ir taip pat įvykdė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių „A“ normatyvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)