Distanciją per 1 min. 58,29 sek. įveikęs Lietuvos rinktinės lyderis antrajame pusfinalyje buvo paskutinis aštuntas, o bendroje įskaitoje užėmė 15 vietą.

Žemiau iš pusfinalio dalyvių klasifikuotas tik lenkas Jakubas Skierka, kuris buvo diskvalifikuotas.

Greičiausias buvo titulą ginantis rusas Jevgenijus Rylovas (1 min. 55,48 sek.), 0,77 sek. aplenkęs 2017 metų vicečempioną iš JAV Ryaną Murphy bei 1,12 sek. – britą Luke'ą Greenbanką.

200 m plaukimo nugara rungties finalininkai

Ketvirtadienį atrankos varžybose D. Rapšys finišavo per 1 min. 58,04 sek. ir tarp 42 konkurentų pasidalino 14 vieta su identišką laiką užfiksavusiu Šveicarijai atstovaujančiu Romanu Mitiukovu.

2017 metais D. Rapšys varžėsi šios rungties finale ir užėmė 8-ą vietą. Tuomet Budapešte (Vengrija) jis užfiksavo dabartinį Lietuvos rekordą (1 min. 56,11 sek.). Tiesa, prieš dvejus metus plaukimas nugara dar buvo pagrindinis panevėžiečio stilius.

Primename, kad šiame pasaulio čempionate D. Rapšys užėmė ketvirtą vietą 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale, o perpus trumpesnėje distancijoje buvo greičiausias, tačiau sulaukė diskvalifikacijos dėl judėjimo prieš startą.

Gvangdžu sekmadienį D. Rapšys dar turėtų pasirodyti kombinuotoje vyrų estafetėje 4x100 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)