Čempionato programa suplanuota taip, kad visos trys dienos džiugintu ne tik sportinės, bet ir kovinės sambo dvikovomis. Renginio metu Vilniuje svečiuosis sambo legenda Volkas Hanas.

Pasaulio čempionatuose lietuviai yra iškovoję 6 aukso medalius, paskutinį kartą, 2009 metais, auksą į Lietuvą parsivežė kovinės Sambo atstovas Sergejus Grečicho.

LSF vadovai tikisi, kad namuose pavyks iškovoti tris medalius. Be abejo, bus siekiama ir aukščiausių apdovanojimų. Taip ketvirtadienį buvo kalbėta specialioje spaudos konferencijoje Vilniuje.

„Tikimės iškovoti medalį, kitą. Malonu, kad tokio didelio dėmesio susilaukė šios pirmenybės Vilniuje, kuriose bus sportininkai iš visų kontinentų. Tikiu, jog žiūrovai sulauks gerų emocijų, išvys gražių kovų“, - spaudos konferencijoje pirmenybių išvakarėse tvirtino LSF prezidentas Eduardas Rudas.

Pasak jo, čempionato sostinėje sąmata siekia 1 mln. litų, o Lietuvai atstovaus 28 sportininkai, nors šeimininkų rinktinė galėjusi būti ir pajėgesnės sudėties, jei ne Lietuvos dziudo federacijos draudimas sportininkams dalyvauti sambo varžybose.

Iš viso pirmenybėse medaliai bus išdalinti 27-iose sportinio bei kovinio sambo svorio kategorijose. Gausiausios pirmenybėse sostinėje bus favorite laikomos šios sporto šakos įkūrėjos Rusijos ir Kazachstano rinktinės - po 44 kovotojus.

„Manau, jog kovos čempionate Vilniuje bus tokios pat puikios, kaip ir jūsų arena. Varžyboms visiškai pasiruošta. Sportininkams belieka pademonstruoti savo meistriškumą bei suteikti malonumą žiūrovams“, - sakė 81 šalį vienijančios Tarptautinės sambo mėgėjų federacijos (FIAS) prezidentas Vasilijus Šestakovas.

Padėkojęs už galimybę surengti svarbiausias sezono varžybas Lietuvos sostinėje, FIAS vadovas tvirtino, jog nesiekiąs Rusijos viešpatavimo šioje sporto šakoje.

„Noriu, kad sambo būtų stiprus visame pasaulyje“,- pridūrė V. Šestakovas.

Lietuvis Česlovas Jezerskas, atstovaudamas SSRS rinktinei, buvo pajėgiausias trejus metus iš eilės (1973-1975). Naujos kartos atstovas - S. Grečicha - auksą iškovojo 2007 ir 2009 metais, o prieš metus Taškente - sidabrą. 2004 metais pasaulio sambo pirmenybių auksas atiteko Ievai Klimašauskienei.

Apdovanojimus planetos sambo pirmenybėse bei pasaulio taurės varžybose taip pat pelnė Vytautas Gušauskas, Algimantas Grybauskas, Ričardas Rocevičius, Irina Bogačiova, Vilma Kaušaitė, Feliksas Jankauskas, Mindaugas Laurinaitis, Viktoras Tomačevičius bei kiti Lietuvos sportininkai.

Pirmą čempionato sostinėje dieną - penktadienį - medalių komplektai bus išdalinti moterų 48, 60 ir 72 kg svorio kategorijose, vyrų 52, 68 bei 90 kg svorio kategorijose ir 57, 74 bei +100 kg kovinio sambo svorio kategorijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją