Lietuvos atstovų ritminis šokis buvo įvertintas 77,33 balo. Iki praėjusį rugsėjį fiksuoto asmeninio rekordo jiems pritrūko kiek daugiau nei pusantro balo.

28-erių amerikietė ir dvejais metais vyresnis kaunietis penktadienį šoko pagal grupės „Yello“ muziką rumbos, mambos ir sambos motyvais.

Prieš laisvąjį šokį Lietuvos duetas nežymiai atsilieka nuo pirmenybių šeimininkų Juulios Turkkilos ir Matthiaso Versluis (77,56 balo).

Antri rikiuojasi britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (84,12), pirmauja praėjusio čempionato bronziniai prizininkai iš Italijos Charlene Guignard ir Marco Fabbri (85,53).

Už Lietuvos sportininkų penktoje pozicijoje žengia čekai Natalie Taschlerova ir Filipas Taschleris (76,91), šešti – Prancūzijai atstovaujantys Jevgenija Lopareva ir Geoffrey Brissaud (76,49).

Iki šiol aukščiausias Marie France Dubreuil, Patrice‘o Lauzono ir Romaino Haguenauer auklėtinių pasiekimas Europos pirmenybėse buvo pernai užimta aštunta vieta.

Primename, kad vieninteliai medalius Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse laimėję Lietuvos atstovai yra Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, 2000-aisiais ir 2006-aisiais užsikabinę bronzą tose pačiose šokių ant ledo varžybose.

Šeštadienį Espe savo laisvąjį šokį atliks ir antroji Lietuvos pora: čempionato debiutantė Paulina Ramanauskaitė, kuriai penktadienį sukako 20 metų, ir ketveriais metais vyresnis Deividas Kizala.

Po pirmojo pasirodymo duetas užima 16-ą vietą, užsitarnavęs 55,06 balo. Tai – šio sezono poros geriausias rezultatas, tiesa, pernai Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse ritminį šokį jie atliko tiksliau (58,35 balo).

Varžybas tęs 20 šokėjų duetų iš 23, startavusių čempionate. Laisvojo šokio rungtis šeštadienį prasidės 18.30 val.

Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala

Tuo metu pirmąjį medalių komplektą Espe išsidalino Italijos ir Vokietijos atstovai, užėmę apdovanojimų pakylą porų varžybose.

Pirmą kartą karjeroje nugalėjo italai Sara Conti ir Niccolo Macii (195,13), į antrą vietą pakilo geriausiai laisvąją programą atlikę jų tautiečiai Rebecca Ghilardi ir Filippo Ambrosini (186,96), bronza atiteko vokiečiams Annikai Hocke ir Robertui Kunkeliui (184,26).

Visi prizininkai iki šiol medalių aukščiausio rango varžybose laimėję nebuvo.

Primename, kad Europos čempionate nedalyvauja dėl karo Ukrainoje suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją