Į snieglentininkų triukų (jibbing'o) varžybas susirinko ne tik pajėgiausi Lietuvos sportininkai, bet ir svečiai iš užsienio šalių. Varžybų teisėjų sprendimu geriausiai triukus ant vamzdžių su snieglente demonstravo 24-erių metų vilnietis Paulius Morkūnas. Antra vieta atiteko svečiui iš Ispanijos Joakimui Boldo, trečią vietą užėmė norvegas Tormondas Gregussonas.

Varžybų nugalėtojas pasakojo, kad su snieglente treniravosi visą vasarą. Kai kiti laukdavo gerų orų ir skubėdavo prie jūros ar ežerų, jis su bendraminčiais, progai pasitaikius, važiuodavo treniruotis į „Snow Areną“.

„Su snieglente šliuožiu jau vienuoliktą sezoną. Dabar treniruotis labai paprasta – sėdi į automobilį ir važiuoji į Druskininkus. Kai nebuvo „Snow Arenos“, su draugais išsinuomodavome autobusiuką, prisikraudavome jį sniego iš ledo arenos ir veždavomės į miškelį, kur buvome įsirengę vamzdžius. Ten ir pasitreniruodavome, ir iškylą gamtoje pasidarydavome“, – pasakoja varžybų nugalėtojas.

Pasak P. Morkūno, nors užsiiminėjančių šia sporto šaka Lietuvoje nėra daug, tačiau snieglentininkų lygis yra tikrai aukštas. Kiekvienais metais P. Morkūnas kartu su bendraminčiais filmuoja specialų filmą. Jame vaikinai demonstruoja triukus su snieglente gatvėse ant turėklų.

„Triukų mokomės vieni iš kitų ir iš interneto. Kai įkeliame į jį savo filmus, sulaukiame tikrai daug gerų atsiliepimų ir Europoje, ir Amerikoje. Lietuvių lygis šioje srityje tikrai aukštas, tik norėtųsi, kad jaunimo būtų daugiau. Dabar, kai yra visos sąlygos treniruotis, reikia tik noro. Kol nebuvo „Snow Arenos“, mes tikrą pragarą praeidavome, kad galėtume tai daryti“, – sako P. Morkūnas.

„Snow Summer Jam 2015“ varžybose dalyvavo ir viena mergina. 21-erių Agnė Stašinskaitė triukų su snieglente pradėjo mokytis prieš šešerius metus. Kol nebuvo „Snow Arenos“, kartą per metus ji važiuodavo treniruotis į kalnus, o dabar į Druskininkus skuba kartais net kelis kartus per savaitę.

„Kas nėra to išbandęs, gali nesuprasti, kodėl mes vasarą, kai šilta, lekiame treniruotis ant sniego. Taip yra todėl, kad snieglentininkų bendruomenė yra pati geriausia. Ten susirenka patys linksmiausi ir draugiškiausi žmonės. Triukai, adrenalinas – kai pamatai, ką galima išmokti ir tau tai pavyksta – yra kažkas nerealaus“, – kalbėjo A. Stašinskaitė.

Varžybose mergina bandė pademonstruoti naujai išmoktus triukus, tačiau prisipažįsta, kad tobulėti dar yra kur. Mokytis jai padeda brolis, kiti snieglentininkai, idėjų triukams A. Stašinskaitė semiasi ir internete.

„Džiaugiuosi savo pasirodymu varžybose. Prisiminimui iš jų turiu nubrozdintus kelius, bet čia menkniekis. Labai tikimės, kad po dviejų nevykusių žiemų pagaliau sulauksime normalaus sniego. Daugelis laukia vasaros, o mes snieglentininkai, jau nekantraujame pradėti naują sezoną“, – kalbėjo ekstremalė.

Varžybose viešėję svečiai iš užsienio Druskininkuose lankosi jau ne pirmąjį kartą. Jie negailėjo gerų žodžių ne tik varžybų organizatoriams, bet ir pačiai, „Snow Arenai“. Pasak jų, tai yra vienas geriausių uždarų kompleksų Europoje.