Per dvejas iki tol vykusias rungtynes abi komandos kol kas dar neiškovojo taškų Europos čempionato atrankos turnyre. Tiek Lietuvos, tiek ir Sakartvelo rinktinės pirmuose turuose pralaimėjo 6-oje atrankos grupėje pirmaujančių Vengrijos ir Šveicarijos nacionalinių komandų pranašumą.

Pirmadienį Sakartvelo sostinėje susirinkusi Lietuvos rinktinė turės vos tris treniruotes prieš svarbią dvikovą.

„Tokia jau yra rinktinės rutina – kartu treniruojamės vos kelis kartus prieš rungtynes. Vienoje treniruotėje rikiuojame gynybą, analizuojame varžovų puolimą, akcentuojame į ką turime kreipti dėmesį ir ką turime priešpastatyti atakuojančiam varžovui.

Kitoje treniruotėje daugiau dėmesio puolimui, prisimename ir šlifuojame derinius, ieškome silpnų vietų varžovų gynyboje. Tris dienas vyksta intensyvus pasirengimas rungtynėms tiek aikštelėje, tiek ir pateikiant žaidėjams varžovų rungtynių analizes“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Per visą istoriją Lietuvos rankininkai su Sakartvelo rinktine yra susitikę septynis kartus ir iškovojo šešias pergales. Paskutinį kartą su kartvelais lietuviai žaidė 2018 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Klaipėdoje. Lietuvos rinktinė laimėjo rezultatu 24:20.

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre Sakartvelo rinktinė neįveikė antrojo etapo, tačiau gavo šansą žaisti grupių etape, kai kartu su Liuksemburgu pakeitė iš tarptautinių varžybų pašalintas Rusijos ir Baltarusijos rinktines.

Sakartvelo rinktinės lyderiai – garsiuose Prancūzijos klubuose rungtyniaujančios kylančios Kaukazo šalies rankinio žvaigždės. 22 metų Giorgis Tskhovrebadzė atstovauja Prancūzijos lygos lyderiui „Montpellier“ klubui, o 20-etis Nikolozas Kalandadzė žaidžia ketvirtą vietą užimančioje „Chambery Savoie“ komandoje. Praėjusiame ture „Chambery Savoie“ pateikė vieną didžiausių šio sezono staigmenų ir nugalėjo turtingiausią pasaulyje rankinio klubą, net 16 mln. eurų biudžetą turintį Prancūzijos čempioną „Paris Saint-Germain“.

„Sakartvelo rinktinė yra geriau puolanti negu besiginanti komanda. Puolime varžovus į priekį veda pusiau krašto pozicijose žaidžiantys jų lyderiai Giorgis Tskhovrebadzė ir Nikolozas Kalandadzė. Būtent aplink juos ir sukasi visas varžovų puolimas. Pirmiausia, reiks sustabdyti varžovų atakas.

Jeigu gynyboje susidorosime, susikursime šansų greitai kontratakuoti ir pelnyti lengvus įvarčius. Turime greitai pereiti iš gynybos į puolimą ir išnaudoti tai, kad varžovai neturi lygiaverčių keitimų. Varžovai turi 7-8 pajėgius rankininkus, bet jaučiasi meistriškumo skirtumas tarp pagrindinių ir atsarginių žaidėjų“, – tvirtina G. Savukynas.

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją