Lauke siautėjanti pūga ir nenuspėjamos krypties vėjas įsisuko ir į lietuvių žaidimą pirmose dienos rungtynėse su „Vendetta“. Visą pirmą rungtynių dalį vilniečiams sunkiai sekėsi konstruktyviai regzti atakas, o ir gynyba nebuvo ideali. Dar nepraėjus ir pirmai rungtynių minutei „vienuoliai“, už neleistiną veiksmą ginantis, „užsidirbo“ 2 min.baudą ir baudinį į savo vartus. Atliekant pastarąjį, minskiečiai nesugebėjo pergudrauti „UV 2003“ vartininko, bet po to turėdami vieno žaidėjo persvarą aikštelėje, labai greitai, jau po 20 sek., įmušė pirmą įvartį.

Visą pirmą kėlinį turėtą akivaizdžią persvarą aikštelės šeimininkai įtvirtino dar dviem įvarčiais, kurių vienas įmuštas po dar vieno paskirto baudinio.

Ir po poilsio vilniečiams niekaip nesisekė apginti savo vartų nuo aštrių varžovų išpuolių. Įpusėjus antrajam kėliniui, rezultatas buvo jau 0:5 ir kai atrodė, kad rungtynės bus beviltiškai pralaimėtos, Martynas Samulevičius pagaliau pramušė gynybinę priešininkų sieną. Dar po minutės rezultatas tapo 2:5. Po M.Samulevičiaus perdavimo, taikliai į viršutinį vartų kamputį smūgiavo Eimantas Rudys. Du greitai pasiekti įvarčiai įkvėpė vilties, kad šias rungtynes per likusį laiką dar galima išgelbėti ir pasiekti teigiamą rungtynių baigtį.

Deja, „Vendetta“ tokias viltis eliminavo po 6 minučių, pelnę savo šeštą įvartį. „UV 2003“ lyderis šiose rungtynėse, Martynas Samulevičius, jau po 40 sek.vėl sušvelnino rezultatą iki 3:6, bet tai buvo viskas, ką šioje dvikovoje sugebėjo padaryti vilniečiai. Galutinį rungtynių rezultatą 7:3 minskiečiai tiksliu tolimu smūgiu užfiksavo paskutinę susitikimo minutę.

Antrųjų rungtynių varžovas buvo kur kas mažiau pajėgesnis, Minsko „Partizan“, esantis turnyrinės lentelės apačioje, ir šioje dvikovoje „vienuoliai“ siekė maksimalaus rezultato – pirmosios pergalės turnyre.

Jau baigiantis antrajai susitikimo minutei, individualios Jurijaus Jakubovskio pastangos išvedė komandą į priekį - 1:0. Baigiantis 15-ai minutei, 19 sek.intervale, lietuviai pelnė dar 2 įvarčius (M.Samulevičius, Mažvydas Satkus).

Grindų riedulys – labai dinamiškas žaidimas, kurio metu rezultatas gali labai greitai keistis tiek į vieną pusę, tiek į kitą. 3 įvarčius pelnę lietuviai, atrodė turėjo solidžią persvarą, bet varžovai dviejų minučių bėgyje įmušę 2 įvarčius ne tik sušvelnino rezultatą, bet ir sugrąžino intrigą. Minimali „UV 2003“ persvara išliko ir antrojo kėlinio pradžioje, kai iš pradžių, antrąją kėlinio minutę Jurijus Kondratovičius tiksliu smūgiu, po M.Samulevičiaus perdavimo, padidino persvarą iki 4:2, o varžovas po 13 sek.vėl atstatė buvusį vieno įvarčio atsilikimą - 4:3. Įtampa didėjo, kaip ir minskiečių spaudimas, pastangos pakeisti įvykių eigą sau palankia linkme. Vilniečių žaidime pradėjo jaustis nuovargis, nes tai buvo jau antrosios jų dienos varžybos, o varžovams tik pirmosios, kai kuriose situacijose, kur reikėdavo sužaisti šaltakraujiškai, budavo priimami skuboti sprendimai.

Po savalaikio ir labai techniškai atlikto J.Kondratovičiaus smūgio ir pelnyto įvarčio iš už vartų, vilniečiai įgavo taip jiems reikalingos ramybės savo žaidime ir tikėjimo galutiniu teigiamu rezultatu. Per likusias 6 minutes jie pelnė dar 3 įvarčius ir pelnytai iškovojo pirmąją pergalę solidžiu rezultatu - 8:3. Šios rungtynės, ypač antroji jų dalis, tapo savotišku šou dviejų vilniečių, M.Samulevičiaus ir J.Kondratovičiaus, kurie ir patys pelnė po 3 įvarčius, ir sėkmingai kūrė progas pasižymėti savo komandos draugams. Jurijus buvo pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju.

Kitų turo rungtynių rezultatai: Minsko „Energija“- Minsko „Dinamit“ – 1:2 (1:1,0:1), Minsko „Legion“ – Minsko „Stella“ – 2:10 (1:3,1:7)

Sekančio turo varžybos, į kurias vyks Lietuvos čempionai, vyks jau 2013 metais, sausio 15 d. Jų lauks jau pažįstami, „Partizan“ žaidėjai ir ambicinga, iš jaunimo sudaryta, Minsko „Energija“ komanda, viena pagrindinių vilniečių varžovių kovoje dėl patekimo į pirmą turnyro ketvertuką, kuris po dviejų ratų varžybų tęs kovą dėl apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją