Už ilgametį nuoširdų darbą įvairiomis padėkomis buvo apdovanoti mokyklos veteranai, treneriai, darbuotojai. Šventės dalyvius menine programa sveikino mokyklos auklėtinės - šaulė Gabrielė Karandaitė ir tenisininkė Liucija Borkertaitė.

Kompleksinė vaikų ir jaunių sporto mokykla 1951 metais pirmoji įkurta ne tik Kauno mieste, bet ir visoje Lietuvoje. Keitėsi mokyklos pavadinimas, sporto šakos, iš jos išaugo savarankiškos naujos sporto mokyklos.

2001 m. mokyklai suteiktas Kauno „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ vardas.

Šiandien sporto mokykloje kultivuojama 12 sporto šakų: badmintonas, dviračių sportas, graikų – romėnų bei laisvosios imtynės, stalo tenisas, tenisas, sunkioji atletika, šaudymo sportas, taekvondo, šaudymas iš lanko, šaškės ir šachmatai.

Mokykla per savo gyvavimo laikotarpį išugdė daug sportininkų, kurie savo sportiniais pasiekimais garsina Lietuvą. Mokykla didžiuojasi daugkartine Europos stalo teniso čempione bei prizininke Rūta Paškauskiene, olimpiečiais badmintonininkais Kęstučiu Navicku ir Akvile Stapušaityte, pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų prizininku imtynininku Aldu Lukošaičiu, jaunųjų šachmatininku Tomo Laurušo bei Tito Stremavičiaus ir kitų sportininkų pasiekimais.

Sporto mokykloje auga daug perspektyvių sportininkų, kurie seka jų puikiu pavyzdžiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją