Iš viso „Match race“ varžybose dalyvavo šešios RS-280 jachtos, kurios viena su kita dvikovose susitiko po du kartus.

Pirmame varžybų rate geriausiai sekėsi kapitono Saulio Pajarsko vadovaujamai „Raganosio-Finastos“ įgulai, kuri labai permainingoje kovoje laimėjo visas penkerias lenktynes.

Jachta „Arabela“ (kap. Raimondas Šiugždinis) iškovojo keturias pergales, o „Horn“ (kap. Šarūnas Abraitis) - dvi.

Kitos trys jachtos iškovojo po vieną pergalę ir pasidalijo ketvirtą-šeštą vietas. „Knygų klubas“ (kap. Gediminas Sirvidas) nugalėjo jachtos „Alfeta“ įgulą (kap. Aidas Margis), pastaroji įveikė „Bartą“, o „Bartos“ įgula (kap. Simonas Steponavičius) aplenkė „Knygų klubą“.

Antras varžybų ratas vyko pučiant stipresniam 5-6 m/s vėjui. Tąkart nepralenkiama buvo „Arabelos“ įgula, iškovojusi visas pergales. Antra - „Raganosio-Finastos“ įgula, kuri laimėjo tris plaukimus prieš „Horn“, „Knygų klubo“ ir „Alfetos“ jachtas, bet nuožmioje kovoje pralaimėjo „Bartos“ ir „Arabelos“ įguloms. Trečia - „Horn“ įgula su dviem pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų.

Ketvirtą vietą užėmė „Barta“ įgula, nugalėjusi „Raganosis-Finasta“ ir „Knygų klubo“ įgulas, o penktą vietą užėmė „Knygų klubo“ įgula, nugalėjusi „Alfetą“, šešta - „Alfetos“ įgula.

„Match race“ varžybose jachtos turi įveikti distanciją, kuri susideda iš dviejų ratų: plaukimas prieš vėją, antvėjinio ženklo apsukimas, plaukimas pavėjui, pavėjinio ženklo apsukimas, plaukimas link antvėjinio ženklo, antvėjinio ženklo apsukimas ir plaukimas pavėjui į finišą, kuris yra toje pačioje vietoje, kur startas.

Trečias pusfinalio ratas ir „Match race“ buriavimo finalo varžybos RS-280 jachtomis įvyks Kuršių mariose (Nidoje) rugpjūčio 17-19 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)