Rungtynės prasidėjo tikru šoku baltarusiams: pirmame kėlinyje grupės ŽAS daina „Man šiandien šventė – įvarčius mušu“ „Barys“ arenoje nuskambėjo du kartus iš eilės.

Iš pradžių lietuviams turint žaidėju mažiau ant ledo Danielius Bogdziulis nudžiovė ritulį iš oponentų ir nučiuožęs greičiau už visus pasiuntė jį į vartus (2:52).

Negana to, po 5 min. persvarą padvigubino Dainius Zubrus (8:23, rez. perd.: D. Bogdziulis ir Kostas Gusevas).

Andrejaus Sidorenkos auklėtiniai taip pat nesnaudė: žaibiškai skirtumą sušvelnino Stanislavas Lopačiukas (8:51), išlygino Sergejus Maliavka (15:52), o persvėrė ilgametis komandos „legionierius“ iš Kanados Geoffas Plattas (16:35).

Antrame kėlinyje žaidimas nurimo, bet galimybę baudiniu atkurti pusiausvyrą gavo Arnoldas Bosas. Vis dėlto Lietuvos ekipos puolėjui, kuris pats ir uždirbo baudinį, pergudrauti vartininko Dmitrijaus Milchakovo nepavyko.

Paskutiniame kėlinyje baltarusių persvarą padidino Nikita Feoktistovas (43:00). Nors įvarčiu atsakė Paulius Gintautas (52:34, rez. perd.: Ilja Četvertakas), išplėšti bent pratęsimą naujokams nebepavyko.

Geriausiu žaidėju pralaimėtojų gretose pripažintas gynėjas Nerijus Ališauskas.

Lietuviai į vartus ritulį metė 13, baltarusiai – 39 kartus, baudos minučių komandos užsidirbo atitinkamai 4 ir 2.

Šiame mače prie Lietuvos rinktinės vairo oficialiose varžybose debiutavo 50-metis kanadietis Danielis Lacroix, praėjusią vasarą pakeitęs šešerius metus nacionalinės komandos stratego pareigas ėjusį vokietį Berndą Haake.

Pirmadienį lietuviai vertėsi be vieno savo puolimo lyderių Tado Kumeliausko, kuriam paskutiniame draugiškame mače su Lenkija praėjusią savaitę buvo sumušta galva.

28-erių „Memmingen“ (Vokietija) klubo puolėjas antradienį atvyks į Astaną, tačiau ar galės prisijungti prie komandos ir ant ledo, priklausys nuo jo savijautos. Lietuvos rinktinė dėl visa ko paliko jam laisvą vietą sudėtyje, neregistravusi debiutanto Dominyko Bogdziulio.

Primename, kad Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Savo ruožtu, Baltarusijos rinktinė pernai iškrito iš pasaulio čempionato elito diviziono pirmą kartą po 14 metų aukščiausiame lygmenyje, kuriame svariausias kaimynų pasiekimas – 2006-aisiais užimta šešta vieta.

Iki šiol lietuviai ir baltarusiai oficialiose ir kontrolinėse rungtynėse buvo susitikę vos du kartus, abusyk triuškinančias pergales iškovojo Baltarusija (1996 metais – 21:1, 2007 metais – 6:0).

Kitoje jau įvykusiose pirmadienio dvikovoje Pietų Korėja parodė savo raumenis 5:1 nugalėdama Vengriją. Paskutiniame dienos mače Kazachstanas 3:2 palaužė Slovėniją.

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

Antradienį Lietuvos komanda ilsėsis, o trečiadienį susikaus su šeimininku Kazachstanu (mačo pradžia – 13.30 val. Lietuvos laiku).

Lietuvos rinktinės penketai:

Emilijus Krakauskas (97) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).

Povilas Verenis (15) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).

Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Paulius Rumševičius (22) – Tomašas Krukovskis (24).

Vytautas Jagelavičius (28) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10);
Kostas Gusevas (11).

Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)