Svorio iki 130 kilogramų ketvirtfinalyje Mantas ankščiau laiko rezultatu 8:0 nugalėjo estą Kaarelą Maateną, o pusfinalyje aiškia persvara įveikė Oskarą Marviką iš Norvegijos (7:0).

Lemiamoje imtyje dėl turnyro nugalėtojo titulo klaipėdietis palaužė Europos jaunimo iki 23-ejų metų čempionato sidabro medalio laimėtojo Tuomo Lahčio iš Suomijos pasipriešinimą ir iškovojo aukso medalį. Svoryje galynėjosi aštuoni atletai.

Trečias vietas varžybose užėmė Kristupas Šleiva (66 kg, 17 dalyvių) ir Paulius Galkinas (75 kg, 15 dalyvių).

K. Šleiva 1/8 finalo nepaliko vilčių rusui Kirilui Babičiukui (11:2), tačiau ketvirtfinalyje nusileido norvegui Mortenui Thoresenui (4:8). Patekęs į „paguodą“ panevėžietis nepasigailėjo suomio Juho Huttuneno, kurį įveikė ankščiau laiko rezultatu 8:0. Tokiu pat rezultatu K. Šleiva iškovojo pergalę prieš suomį Leevį Ukkolą imtyje dėl bronzos medalio.

P. Galkinas kvalifikacijoje įveikė suomį Sakkę Purolaineną (1:0), ketvirtfinalyje nugalėjo norvegą Sebastianą Aaką (12:3), tačiau pusfinalyje nusileido dar vienam suomiui Niko Erkkolai (1:4). Kovoje dėl trečios vietos P. Galkinas ant menčių paguldė graiką Georgiosą Prevolakį.

Penktas vietas užėmė Julius Matuzevičius (85 kg) ir Romas Fridrikas (98 kg). Komandų įskaitoje mūsų šalies ekipa surinko 44 taškus ir užėmė 4 vietą tarp 25 ekipų. Pajėgiausi buvo turnyro šeimininkai suomiai (67 tšk.), kurie aplenkė rusus (47 tšk.) ir trečioje vietoje likusius norvegus (46 tšk.).

„Turnyras tikrai aukšto lygio. Suomijoje varžybose dalyvavo beveik visi pajėgiausi Skandinavijos šalių atletai, tradiciškai stiprūs imtynininkai iš Rusijos ir Ukrainos, negausios, tačiau galingos delegacijos iš Tadžikistano, JAV ir Graikijos. Todėl belieka pasidžiaugti, kad mūsų jauni sportininkai išlaikė rimtą egzaminą. Tai pirmas oficialus šių metų turnyras, todėl savo auklėtiniams nekėlėme jokių ypatingų užduočių. Pagrindinis tokių varžybų tikslas – leisti prisiminti aukšto lygio varžybų skonį, „įvesti“ atletus į darbinį ritmą. Laukia sunkus ir ilgas sezonas, todėl bus dar progų pasižymėti. Dabar svarbu startuoti be traumų, na, o pergalės laikinai praskaidrina pačių sportininkų ir trenerių gyvenimą“, – po varžybų kalbėjo treneris Ruslanas Vartanovas.

38 kartą surengtame turnyre dalyvavo 82 imtynininkai iš 11 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją