400 tūkst. žiūrovų stebėjo greitųjų lėktuvų skydžius Abu Dabio fone virš žalsvai melsvo Persijos įlankos vandens.

Britas šįkart pasirodė puikiai, užtikrintai skrisdamas nepaisant tvankaus karščio. P. Bonhomme'as dominavo treniruotėse, kvalifikacijoje, „Super aštuoneto“ varžybose, pusfinalyje ir galiausiai finale, kur nugalėjo austrą Hannesą Archą net septynių sekundžių persvara. Prieš tai pusfinalyje britas nepaliko vilčių vengrui Peteriui Besenyei, aplenkdamas jį šešiomis sekundėmis.

Praėjusių metų čempionas Mike'as Mangoldas šįkart liko tik trečias, lenktynėse dėl paskutinės vietos ant nugalėtojų pakylos įveikęs P. Besenyei.

„Esu labai patenkintas, ypač savo pastovumu. Stebėjau Archą visą savaitę ir jam tikrai gerai sekėsi. Jei atimtume dvi (3 sekundžių) nuobaudas, kurias jis gavo, skirtumas liktų nedidelis“, – skaičiavo P. Bonhomme'as, su devyniais taškais pirmaujantis čempionato įskaitoje.

H. Archas, nustebinęs dar kvalifikacijoje, kur užėmė penktąją vietą, sunkiai rinko žodžius pirmąkart užlipęs ant nugalėtojų pakylos. Austras „Red Bull Air Race“ varžosi tik antrąjį sezoną, o pernai galutinėje įskaitoje liko tik dešimtas.

„Jaučiuosi lyg bučiau laimėjęs. Pasiekus pusfinalį išsipildė mano svajonė ir viskas po to buvo tarsi grietinėlė ant torto – tai viršijo drąsiausias mano svajones. Pusfinalyje nugalėti dabartinį čempioną M. Mangoldą buvo neįtikėtina“, – džiūgavo H. Archas.

Pilotai Abu Dabyje eilinį kartą susidūrė su sunkiomis lenktynių sąlygomis – vėjo gūsiai, siekiantys 30 km/h, kėlė dulkes, o oro temperatūra įdienojus pakilo iki 35 laipsnių pagal Celsijų. Laviruodami tarp 13 oro vartų lakūnai skriejo 400 km/h greičiu ir sklęsdami tik keli metrai virš vandens susidūrė 10 G perkrovomis. 10 G perkrovos reiškia, kad piloto kūno svoris tą akimirką padidėja dešimt kartų. Po tokių perkrovų specialiai tam netreniruoti žmonės gali likti luoši visam gyvenimui.

„Red Bull Air Race“ serija toliau keliasi į San Diegą (JAV), kur oro lenktynės įvyks gegužės 3-4 dienomis. Vėliau užsukę į Detroitą geriausi pasaulyje figūrinio skraidymo pilotai savo kovas perkels į Europą: lenktynės bus surengtos Švedijoje, Olandijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vengrijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje.

„Red Bull Air Race“ pasaulio čempionatas baigsis finalinėmis lenktynėmis lapkričio mėnesį Perte, Australijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją