Ketvirtadienį S. Vaičiukynaitės ir U. Andriukaitytės dar laukia dvejos grupės rungtynės – su ukrainietėmis Darija Udovenko ir Anastasija Lysenko bei Jekaterina Lasiuta ir Ana Pimenova iš Kazachstano.

Vaikinų varžybose Marius Barauskis ir Edgaras Bartkus, nors ir pralaimėjo lemiamą kvalifikacinės atrankos mačą australams, neatvykus kai kurioms komandoms, visgi pateko į pagrindinį čempionato turnyrą. Penkiolikmetis M. Barauskis yra oficialiai jauniausias šio pasaulio čempionato žaidėjas. Jis džiaugiasi patekęs į pagrindinį turnyro etapą ir turintis galimybę dar mažiausiai tris dienas rungtis su stipriais varžovais.

„Tai puiki patirtis, žaisdamas prieš vyresnius priešininkus aš galiu daug išmokti ir paaugti kaip žaidėjas“, - tarptautinės tinklinio konfederacijos FIVB atstovams komentavo M. Barauskis. - Per savo pirmą mačą aš be galo jaudinausi, juk man tai pirmos tokio lygio varžybos. Bet kažkaip sugebėjome jį laimėti, užtai antrosios rungtynės buvo siaubingos ir mes pasidavėme australams“.

Patekę į pagrindinį etapą, pirmame F pogrupio mače M. Barauskis ir E. Bartkus 0:2 (20:22, 17:21) nusileido Puerto Riko atstovams Danieliui Riverai ir Ricardo Padilla Riverai. Tačiau po šio pralaimėjimo vaikinai nebuvo labai liūdni, nes kova vyko lygi ir jie turėjo ne vieną progą laimėti bent pirmą setą.

„Šįkart jau žaidžiame geriau. Mūsų tikslas buvo įveikti kvalifikacinę atranką ir mes jį pasiekėme. Dabar mes neprivalome laimėti, tiesiog norime žaisti toliau. Iš tiesų šiose varžybose ruošiamės Europos jaunių iki 18 metų čempionatui. Grupėje mums dar liko keturi mačai, norime per juos kuo daugiau išmokti iš kitų žaidėjų“, - kalbėjo M. Barauskis.

Penkiolikmetis prieš du metus pradėjo lankyti paplūdimio tinklinį ir ant smėlio žaidžia tik vasarą, tačiau salėje treniruojasi jau penkerius metus.

„Šis čempionatas yra mano paplūdimio tinklininko karjeros pradžia, norėčiau tapti profesionalu“, - planais dalinosi vaikinas.

Lietuva yra nedidelė šalis ir čia nėra daug paplūdimio tinklininkų. Teturime dvi kitas poras kaip treniruočių partnerius. Kaip tinklininkas aš lygiuojuosi į savo tėvą, kuris žaidė ir salėje, ir paplūdimyje, bei į trenerius. Visgi norėčiau rinktis būtent paplūdimio tinklininko karjerą. Salėje tu tik keli kamuolį, arba tik atakuoji, arba tik priimi, o ant smėlio gali daryti viską“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją