Mergina pavešino incidentą, įvykusį šių metų lapkričio 16-ą dieną. Tada perspektyvus dziudo kovotojas 20-metis Ignas Mečajus smurtavo prieš merginą. Kovotojas kumščiu smogė G. Kaitei, kuri nuo smūgio krito ant žemės.

Ši įkėlė nuotraukas, kurios atskleidžia, kaip ją sužalojo kovotojo smurtas. Taip pat mergina pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matosi, kaip nuo žemės atsikėlęs I. Mečajus itin stipriu dešinės rankos smūgiu trenkia šalia ramiai stovėjusiai merginai į veidą.

Incidento priežastis ir pradžia kol kas neskelbiami. Taip pat neaišku, kaip pats I. Mečajus atsidūrė ant grindų prieš smūgį merginai.

Į viešumą iškilus šiam incidentui, į jį sureagavo Lietuvos dziudo federacija, pasmerkusi sportininko elgesį. Federacijos atstovai tikino, kad apie įvykį anksčiau girdėję nebuvo, ir žadėjo atlikti vidinį tyrimą.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro auklėtinis, treniruojamas Ramunės Aleknavičienės, 2017 metų spalį Europos dziudo taurės etape Malagoje svorio kategorijoje virš 100 kg iškovojo trečią vietą, o prieš tai jis triumfavo ir Lietuvos dziudo čempionate.

„Lietuvos ryto“ televizijos pakalbinta jau dabar buvusi I. Mečajaus trenerė R. Aleknavičienė šį įvykį pavadino buitine situacija.

„Niekas tokių dalykų nekomentuoja per šventes. Yra faktai, atliekami tyrimai. Įvykis buvęs labai seniai, o dabar parodytas tik per Kalėdas, kad specialiai tam žmogui būtų pakenkta. Man atrodo, būtų gėda tokią buitinę situaciją nagrinėti“, – pasakojo R. Aleknavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1297)