„Treneriai – viena svarbiausių jėgų LDSF. Tačiau moterų plento rinktinėje reikėjo tam tikros kaitos, nes pastaruoju metu plento meistrės užleido savo pozicijas. Mums pavyko sėkmingai šį klausimą išspręsti.

Naujasis treneris vilnietis G. Kastanauskas – šaunus ir profesionalus dviračių sporto treneris, todėl galėjo užimti šį postą, o daug patirties turintis V. Konovalovas jam pažadėjo padėti. Manau, kad šis bendras tandemas pasieks puikių rezultatų, kurių plente jau reikia.

Trekininkės jau užima labai aukštas pozicijas, o plentas, manau, irgi neturėtų atsilikti, juo labiau kad plento meistrai, ypač moterys, Lietuvoje visą laiką buvo labai stiprūs“, – sakė R. Bakutis.

Federacijos prezidentas mano, kad tie pakeitimai pozityvūs ir išeis tik į naudą.

Mūsų moterų dviračių sporto legenda V. Konovalovas dėl pasikeitimų nenusiminė.

„Tai anksčiau ar vėliau turėjo įvykti. Prasidėjo dviratininkių kartų kaita ir rinktinės vairą perleidau kitam. Viskas buvo suderinta, iš dviračių sporto niekur neišėjau. Toliau dirbsiu su jaunimu, ugdysiu pamainą, kiek įmanoma, telkiame visas pajėgas rezervui rengti. Bendram tikslui sujungėme rajonus, darbo labai daug“, – teigė V. Konovalovas.

Kaip ir anksčiau, V. Konovalovas vadovauja Panevėžio „Fortūnos“ dviračių sporto klubui, kuris turi mikrocentrą, prižiūri pastatą, kuriame jaunosios sportininkės gyvena, maitinasi, ilsisi ir rengiasi kovoms.

„Ūkis tikrai nemažas, turime kaip reikiant suktis. Per metus dabar nereikės po 50 ir daugiau kartų važinėti į visokius pasitarimus, sumažės popierizmo. Dabar tą turės daryti naujasis moterų rinktinės treneris G. Kastanauskas. Man rūpesčių gerokai sumažėjo, galėsiu daugiau padirbėti su rezervu“, – kalbėjo buvęs šalies moterų rinktinės treneris.

Kitais metais būtų sukakę 30 metų, kai V. Konovalovas dirbo Lietuvos moterų rinktinės treneriu. Jis patenkintas tuo, ką per tuos metus pavyko nuveikti. V. Konovalovui vadovaujant Lietuvos moterų rinktinei, gražiausias pergales pasiekė Laima Zilporytė, Edita Pučinskaitė, Diana Žiliūtė ir Rasa Polikevičiūtė. Dabar jos gauna valstybines rentas.

„Džiaugiuosi ir tuo, kad užauginau gerą trenerį – Lietuvos moterų dviračių treko rinktinės vyriausią trenerį Antaną Jakimavičių. Jį prikalbinau iš Alytaus atvažiuoti dirbti į Panevėžį. Tai jis išjudino visą Panevėžį, mieste atsirado dviračių trekas“, – pasakojo V. Konovalovas.

Paklaustas, ar buvo gražiai išlydėtas iš rinktinės trenerio pareigų, V. Konovalovas įvykio nesureikšmino.

„Ką reiškia išlydėtas? Visai nesureikšminu šio dalyko, nes iš dviračių sporto niekur nepasitraukiau. Dirbsiu toliau, kiek tik jėgos leis. Jau bendravau su naujuoju Sporto departamento generaliniu direktoriumi Klemensu Rimšeliu, aptarėme rūpimus mūsų centro klausimus.

Mūsų dviratininkai centre jau maitinasi, treniruojasi du kartus per dieną ir eina į pamokas. Tik taip dirbant galima užauginti gerus dviratininkus. Darbo per akis“, – sakė V. Konovalovas.

Savaitgalį Panevėžyje Lietuvos dviračių sporto plento čempionatas

Birželio 25-27 dienomis Panevėžyje vyks Lietuvos dviračių plento čempionatas.

„Džiaugiuosi, kad po dešimties metų pertraukos dviračių plento čempionatas vėl sugrįžo į Panevėžį. Tikiuosi varžybos sutrauks didelį būrį panevėžiečių ir suteiks jiems daug smagių akimirkų ilgąjį savaitgalį“, - sakė mero pavaduotoja Rimantė Ratinskaitė.

Lietuvos dviračių plento čempionate dalyvaus daug žymių dviratininkų: Edita Pučinskaitė, Rasa Leleivytė, Ignatas Konovalovas, Tomas Vaitkus, Vilija Sereikaitė, Modesta Vžesniauskaitė ir kaip trenerė čempionate dalyvaus pasaulio čempionė Diana Žiliūtė.