Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomasis komitetas rekomendavo į 2024-ųjų vasaros žaidynių programą įtraukti breiką, riedlenčių, banglenčių ir laipiojimo sportą.

Trys pastarosios sporto šakos debiutuos jau po pusantrų metų Japonijos sostinėje.

Tokijuje į olimpinę programą sugrįš ir vyrų beisbolas bei moterų softbolas, taip pat pirmą kartą pasirodys karatė.

Visoms penkioms naujokėms suteiktas vienkartinis olimpinis kvietimas. Tad po trečiadienio žinios iš Japonijos kilusiai karatė gresia ankstyvas atsisveikinimas su olimpinėmis žaidynėmis.

Rekomendaciją dar įvertins IOC generalinė asamblėja, kurios sesija vyks birželį. Bet galutinį sprendimą dėl programos metų pabaigoje priims tas pats vykdomasis komitetas.

Pasaulinės karatė federacijos (WKF) prezidentas Antonio Espinosas sprendimą uždegti raudoną šviesą karatė dar net neįvykus jos debiutui vadino „tiesiog nelogišku“.

„Esame vieninteliai, pasmerkti iš anksto, net nesulaukę progos parodyti, ką sugebame. Kovosime iki galo dėl savo garbės ir sportininkų teisių“, – teigė ispanas.

IOC prezidentas Thomasas Bachas pasirinkimą aiškino noru subalansuoti dalyvių skaičių pagal lytis ir įtraukti į žaidynes daugiau jaunimo.

Primename, kad Lietuva dideliais pasiekimais olimpinėje karatė pasigirti negali, kitaip nei pilno kontakto kiokušin karatė, kur lietuviai nuolat skina Europos ir pasaulio pirmenybių medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)