Pavojingą nuotykį jau pačioje regatos pradžioje patyrė jachta „Šiaurinė“ – buriuojant pirmajame Klaipėdos etape jos stiebas lūžo į tris dalis. Variklio neturintis laivas tapo nevaldomas, todėl galėjo būti išmestas į krantą. Nelaimėlius išgelbėjo jachta „Terra“, kurios kapitonas Gintaras Klemensas Kalonaitis vėliau buvo apdovanotas tradicinėmis džentelmeno sąsagomis.

To paties etapo metu jachta „Alfeta“ susidūrė su kitu laivu, kuris pramušė bortą.

Skylė po susidūrimo liko ir jachtos „Kirkė“ korpuse, tik pastaroji atsitrenkė ne į varžovus, o į Kuršių marių plūdurą, pakrikštytą „Pilypu“. Krantą įgula pasiekė semdama vandenį iš laivo.

Nepasisekė ir jachtai „Stinta“, įplaukusiai į žvejų tinklus.

Primename, kad „Kuršių marių regatos“ metu visą savaitę pūtė stiprus vėjas, kurio greitis svyravo nuo 10 iki 18 metrų per sekundę. Trims regatos dalyviams lūžo stiebai, dviems buvo pramušti bortai, daugeliui plyšo burės. Nepaisant to, dėl vietų ant pakylos 59 šiemet regatoje dalyvavusios jachtos kovojo iki paskutinės minutės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)