19-metis ledo ritulininkas debiuotuodamas rinktinėje fenomenalų rezultatą pasiekė per 21:01 min.

A. Fiščevas rungtynėse užfiksavo ir greičiausią „hattrick`ą“, kai tris iš eilės įvarčius trečiajame kėlinyje pelnė per 3:36 min.

Visi šie rezultatai kaip geriausias debiutanto pasirodymas rinktinėje užfiksuoti IIHF (tarptautinės ledo ritulio federacijos) rekordų knygoje.

„Buvau maloniai nustebintas žinios, jog mano marškinėliai atsidurs ledo ritulio šlovės muziejuje. Tikrai negalvojau, kad būsiu taip pagerbtas. Apie savo rekordą, jog kaip debiutantas pasiekiau geriausią rezultatą per vienerias rungtynes, sužinojau tik internete. Nieko tai mano gyvenime šis rezultatas nepakeitė, sportuoju kaip ir anksčiau. Turiu dar vienerių metų sutartį su Vilniaus „Baltikos“ komanda, ruošiuosi naujam sezonui jau dabar“, - portalui hockey.lt apie rekordinį pasiekimą sakė A. Fiščevas.

Lietuvos rinktinės žaidėjo originalūs rungtynių su Estija marškinėliai oficialiai perduoti ledo ritulio šlovės muziejui Toronte, Kanadoje. Tai padarė Toronte viešintis Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake. Marškinėlius jis įteikė muziejaus verslo reikalų vadovui Darrenui Boyko.

Marškinėliai muziejuje bus oficialiai pristatyti artimiausiu metu.

A. Fiščevas pasaulio ledo ritulio čempionate praėjusį balandį per penkerias rungtynes pelnė 6 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)