„Dizelist“ klubui šios rungtynės buvo įsimintinos ne vien pergale, tačiau ir debiutu naujoje ledo arenoje. Greičiausiai šis faktas taip pat pridėjo noro kovoti ir pirmo kėlinio pabaigoje rusai pirmavo 2:0. Tuo Lietuvos ekipos bėdos nesibaigė – po nerezultatyvaus antro kėlinio, trečią šeimininkai vėl pradėjo įvarčių dubliu ir „Dizelist“ ekipa susikrovė triuškinančią persvarą – 4:0. Jiems įvarčius pelnė Georgijus Busarovas (7-ą minutę), Aleksandras Tarasovas (15), Sergejus Mazurinas (42) ir Denisas Belovas (48).

Tačiau „Baltica“ jau ne kartą įrodė, jog net ir sunkiausiose rungtynėse ginklų nesudeda ir iki finalo sirenos į šeimininkų spurtą atsakė dviem įvarčiais. Šaltus nervus pademonstravo rezultatyviai pasižymėję pirmo penketo žaidėjai.

Po efektingos kombinacijos 49-ą minutę ritulį į tuščius vartus pasiuntė puikų perdavimą iš komandos draugo gavęs Leonidas Kozlovas (atlikti ataką padėjo Robertas Mikesas bei Vadimas Chvolesas). 57-ą minutę varžovai dar kartą buvo nubausti už klaidą gynyboje, kuomet du „Baltica“ puolėjai atsidūrė prieš vieną gynėją ir R. Mikesas pelnė antrą įvartį.

„Neturime keturių visaverčių žaidėjų penketų. Būtent po dviejų itin šiurkščių ketvirto penketo žaidėjų klaidų pirmame kėlinyje praleidome du įvarčius. Vytis varžovus visuomet sunku, o juolab po sunkios, daug jėgų atėmusios kelionės. Trečiame kėlinyje pelnėme du įvarčius, bet išsigelbėti nepavyko – pristigo ir laiko, ir jėgų“, – taip rungtynes komentavo „Baltica“ vyriausias treneris Dmitrijus Medvedevas.

Pirmą kartą „Baltica“ vartus nuo pat rungtynių pradžios gynė vienas jauniausių komandos žaidėjų – Vladislavas Kuzminas, kuriam tik gruodžio mėnesį sukaks 18 metų. Pagrindinis komandos vartų sargas – Nikiforas Ščerba negalėjo rungtyniauti dėl kelio traumos.

„Jaunas vartininkas pernelyg jaudinosi, o tai taip pat negelbėjo komandos sunkiose rungtynėse tais momentais, kuomet to reikėjo“, - pažymėjo D. Medvedevas.

Artimiausios „Baltica“ rungtynės su „Dizelist“ klubu įvyks šeštadienį ir sekmadienį. Anot komandos vyriausio trenerio, nemaža tikimybė, jog N. Ščerba jau galės ginti mūsiškių komandos vartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją