Tai reiškia, kad lietuviams liko vos žingsnis iki pagrindinio tikslo – kelialapio į aukštesnį B divizioną.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai 12:4 nepaliko vilčių be pergalių likusiai autsaiderei Lichtenšteino komandai. Rungtynės prasidėjo trimis lietuvių taškais, tačiau vėliau Lichtenšteinas pademonstravo, jog nėra iš kelmo spirti ir sugebėjo per du kėlinukus išlyginti rezultatą.

Tuomet lietuviai susigrąžino iniciatyvą ir ėmė bausti varžovus už klaidas. Ketvirtajame kėlinyje pelnę keturis, o šeštajame – šešis – taškus, Lietuvos akmenslydininkai šventė užtikrintą pergalę.

Lietuvos komandai šiame turnyre atstovauja Konstantinas Rykovas (kapitonas), Paulius Rymeikis (vicekapitonas), Mindaugas Balvočius, Donatas Kiudys bei Vytis Kulakauskas.

Su šešiomis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais Lietuvos rinktinė 9 komandų grupėje užėmė trečiąją vietą ir pateko į pusfinalį.

Pusfinalyje mūsiškiai susitiks su taip pat šešias pergales iškovojusia ir antroje pozicijoje likusia Ukraina. Būtent ukrainiečiams lietuviai pralaimėjo trečiajame čempionato mače. Nesėkmingiausias rungtynes tuomet sužaidę lietuviai Ukrainos komandai nusileido 1:9.

Pusfinalis Kauno ledo rūmuose startuos 9.30 val.

Lietuvos rinktinę į priekį ves ne tik noras atsirevanšuoti ukrainiečiams, bet ir patekti į išsvajotą finalą. Būtent finalininkai iškovos kelialapius į B divizioną.

Kitame pusfinalyje susitiks grupės nugalėtoja tapusi ir nei vieno pralaimėjimo nepatyrusi Airija bei ketvirtoje pozicijoje likę portugalai.

Finalinės kovos prasidės 15.30 val.

Ten pat Kaune vykstančiame Europos kerlingo čempionato moterų C diviziono turnyre taip pat paaiškėjo pusfinalio poros. Grupės nugalėtoja tapo visas 7 rungtynes laimėjusi Suomija. Ji pusfinalyje susitiks su ketvirtą vietą užėmusia Ispanija. Kitą pusfinalio porą sudarys Belgija ir Airija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją