Naujos sporto bazės statybos iniciatorius - Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokykla, kuri teikė projektą ES fondams. Plečiant sporto infrastruktūrą ir edukacinę veiklą, projekto partneriai - Gižycko povieto (Lenkija) mokyklų ir kitų švietimo įstaigų priežiūros centras.

Sporto centre - 600 kv. m sporto salė su 365 sėdimų vietų tribūnomis, du persirengimo kambariai, 16 dušų. Pastato bendrasis plotas - 1200 kv. m, yra bendro naudojimo konferencijų salė ( 57 kv. m.), du mokytojų-trenerių kambariai, sandėliuojamo inventoriaus patalpa.

Pasak pranešimo spaudai, įrengta alternatyvi energijos gavimo sistema - saulės kolektoriai, kurie bus naudojami vandeniui pašildyti, kondicionavimo, vėdinimo ir šildymo sistema. Grindys - uosio parketas. Yra LED apšvietimo sistema, kuri šioje sporto bazėje įdiegta vienintelė Lietuvoje.

Neįgaliesiems įrengtas specialus įvažiavimas į Tinklinio sporto centrą, taip pat yra liftas. Sumontuotos švieslentės tinkliniui ir krepšiniui. Sporto salę galima transformuoti į dvi krepšinio ir dvi tinklinio treniruočių aikšteles.

Pasak Alytaus sporto ir rekreacijos sporto skyriaus vedėjo Adomo Andrušaičio, projektas buvo įgyvendinamas pagal Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą, skirtą skatinti tvarų Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono vystymąsi, didinant ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą.

Programą iš dalies finansavo ES Europos regioninės plėtros fondas. Projekto tikslas - stiprinti bendradarbiavimą abipus sienos tarp Alytaus ir Gižycko, modernizuojant sporto aplinką ir kuriant naujus komunikacijos tinklus. Projektas buvo pradėtas įgyvendinti 2011 m. balandžio 1 d. ir baigtas šiemet rugsėjo 30 d.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)