Pirmus šešis kartus stipriausiais Europoje italai buvo 1989-2005 metų laikotarpyje. Taip pat italai Europos pirmenybėse yra iškovoję keturis sidabro ir tris bronzos apdovanojimus. Italijos tinklininkai pakartojo savo tautiečių triumfą – prieš dvi savaites italės nugalėjo moterų Europos čempionate.

Italijos vyrų rinktinės kapitonas Simone Giannellis buvo pripažintas geriausiu čempionato žaidėju.

Finale nesėkmę patyrę slovėnai trečią sykį lipo ant prizininkų pakylos ir trečią sykį – su sidabro medaliais. Tokį pat laimėjimą jie buvo pasiekę 2015 ir 2019 metais.

Turnyro finalas buvo tikra čempionato puošmena. Sausakimšoje „Spodek“ arenoje Italija du kartus setais atsiliko nuo slovėnų, bet galiausiai palaužė varžovų pasipriešinimą 3-2 (22:25, 25:20, 20:25, 25:20, 15:11).

Penktajame sete slovėnai startavo 3:0, bet tuomet buvo pristabdyti. Seto viduryje savo šalies herojumi tapo 19-metis Alessandro Michielletto. Du iš eilės jo neatremiami padavimai leido italams atitrūkti 11:7 ir po šio smūgio Slovėnija jau nebeatsigavo.

Rezultatyviausiai Italijos rinktinės gretose žaidė Daniele Lavia. Jis pelnė 21 tašką. A. Michielletto pridėjo 17 taškų. Slovėnijos komandoje išsiskyrė Alenas Pajenkas (16 tšk.).

„Ši pergalė yra neįtikėtina. Mūsų komanda yra išties puiki ir mes tą parodėme aikštėje. Raktas į pergales buvo mūsų širdyse. Mes padavinėjome gerai ir, apskritai, žaidėme puikiai. Esu labai laimingas“, – po finalo sakė D. Lavia.

Slovėnai po finalo prisipažino, antrą kartą iš eilės žaisti finale yra fantastiškas pasiekimas, bet apmaudu, kai liekama per mažą žingsnelį nuo istorinio triumfo.

„Momentais mes žaidėme puikai, bet kartais varžovams padovanojome per daug lengvų taškų. Prieš Europos čempionatą apie medalius negalvojome ir nesitikėjome, kad žaisime finale. Mus būtų tenkinę bet kurios prabos medaliai, bet pralaimėjimas finale visada yra skaudus“, – teigė Slovėnijos rinktinės kapitonas Tine Urnautas.

Europos čempionato bronza atiteko šeimininkams lenkams. Jie rungtynėse dėl trečiosios vietos 3-0 (25:22, 25:16, 25:22) nepaliko vilčių Serbijos tinklininkams.

Pusfinalyje italai 3-1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) nugalėjo serbus, o slovėnai 3-1 (17:25, 32:30, 25:16, 37:35) sudaužė auksines lenkų viltis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją