Greičiausias buvo Christopheris Froome'as iš „Team Sky“, kuris trasą įveikė per 24 min ir 50 sek bei viena sekunde nugalėjo pasaulio čempioną vokietį Tony Martiną iš „Omega Pharma–QiuckStep“ komandos.

Ramūnas Navardauskas, praėjusiose etapuose sėkmingai demonstravęs sprinterio savybes, sekmadienį įrodė, kad ir asmeninėse lenktynėse laikui gali važiuoti pačiame aukščiausiame lygyje. Lietuvis trasą įveikė per 25 min 27 sek ir finišavo labai aukštoje 13-oje vietoje, tai buvo geriausias rezultatas komandoje.

„Visada norisi geriau, bet vis tiek džiaugiuosi. Tikiuosi jau pribrendau rimtiems rezultatams“ – santūrus po lenktynių išliko R. Navardauskas.

„Garmin-Sharp“ komandos lyderis amerikietis Andrew Talansky nugalėtojui pralošė 49 sekundes, o galutinėje etapo rikiuotėje liko 22-oje vietoje. Deja, bet šio laiko neužteko išsaugoti 10-os vietos bendroje įskaitoje ir amerikietis smuktelėjo laipteliu žemyn ir lenktynes baigė 11-as.

„Andrew šiandien turėjo nelinksmą dieną. Apsirgo. Neaišku, kuo tiksliai, bet kažkas su skrandžiu“ – vėliau paaiškino R. Navardauskas.

„Tour de Romandie“ lenktynes antrus metus iš eilės laimėjo C. Froome'as, neįtikėtiną rezultatą asmeninėse lenktynėse laikui parodęs britas įveikė iki tol pirmavusi slovėną Simoną Špilaką, kuris bendroje įskaitoje liko antras (+ 28 sek), trečias liko pasaulio čempionas portugalas Rui Costa (+ 1 min ir 32 sek).

Turkijoje – „Orica-GreenEDGE“ komandos pergalė

Turkijoje sekmadienį finišavo 50-osios dviratininkų daugiadienės lenktynės „Presidential Cycling Tour of Turkey“ kurias laimėjo Aidžio Kruopio komandos draugas Adamas Yatesas.

Jaunasis „Orica-GreenEDGE“ komandos narys lyderio marškinėlius apsivilko šeštame etape, kuomet į Selcuk viršunę pakilo pirmas ir laimėjo etapą, o tuometinis lyderis estas Reinas Taamarae jaunajam britui pralošė sekundę daugiau nei jo turėtas pranašumas.

„Mes čia atvykome lenktyniauti dėl pergalių atskiruose etapuose. Bet kalnų etapuose dėl bendrosios įskaitos tu gali važiuoti tiek kiek pajėgi. Mūsų planuose nebuvo bendrosios įskaitos, bet aš galvojau apie apie šiuos du kalnų etapus“ – po finišo sakė A. Yatesas.

„Pirmame kalnų etape Taaramae tikrai buvo stipresnis. Raktas į pergalę buvo antras kalnų etapas kuomet aš perėmiau lyderio marškinėlius iš jo. Etape kuriame aš laimėjau, komandos draugai visą dieną mane saugojo nuo vėjo ir aš iki kalno atvažiavau šviežias, kas buvo labai svarbu“ – apie komandos indėlį pasakojo A. Yatesas

Geras brito pasirodymas lėmė ir A. Kruopio planus. Prieš lenktynes planavęs nugalėti atskiruose etapuose, vėliau lietuvis saugojo komandos lyderį ir finišuodavo šalia jo.

G. Bagdonas: komanda puikiai padirbėjo

Sekmadienį Prancūzijoje klasikinėse dviratininkų lenktynėse „Grand Prix de la Somme“ puikiai pasirodė „AG2R La Mondiale“ komanda. Prancūzų komandai atstovaujančio lietuvio Gedimino Bagdono komandos draugas baltarusis Yauheni Hutarovichius lenktynių finiše buvo pirmas.

Lietuvio komandą turėjo kolegą pabėgėlių grupėje.

„Komanda šiandien padirbėjo labai gerai. Pradžioje nuvažiavo Alexis Gougerdas su dar dviem dviratininkais, tad mūsų komandai nereikėjo dirbti, taupėme energiją ir laukėme finišo. Lenktynių pabaigoje komanda puikiai sudirbo finišo tiesiojoje tai ir lėmė, kad Hutarovichius laimėjo“ – apie lenktynių eigą pasakojo G.Bagdonas

Lenktynių pabaigoje G. Bagdonas vos išvengė griūties

„Iki finišo likus apie 4 km vos nepatekau į griūtį, teko visiškai sustoti. Dėl šios situacijos pabaigoje negalėjau padėti kolegoms, bet komanda padirbėjo puikiai. Deja šiuo metu nesu pačios geriausios formos, nes po „Paris-Roubaix“ lenktynių turėjau dvi savaitės poilsio“ – po finišo sakė G.Bagdonas.

Antras lenktynėse liko belgas Tomas Van Asbroeckas iš „Topsport Vlaanderen – Baloise“ komandos, trečias finišavo prancūzas Yannickas Martinezas iš „Team Europcar“. G.Bagdonas finišavo 70-oje vietoje.

Olandijoje lietuvės finišavo su pagrindine grupe

Olandijoje sekmadienį finišavo prologu startavusios ir du etapus trukusios dviratininkių daugiadienės lenktynės „Festival Luxembourgeois du cyclisme féminin Elsy Jacobs“ kurias laimėjo olandė Anna Van Der Bregen iš „Rabobank-Liv“ komandos.

Paskutiniame etape Inga Čilvinaitė iš „RusVelo“ komandos finišavo su pagrindine grupe ir finiše buvo 20-a. Bendroje įskaitoje lietuvė liko 28-oje vietoje ir nugalėtojai pralaimėjo 1 min ir 33 sek, tai buvo geriausias pasirodymas komandoje.

Agnė Šilinytė antrame etape taip pat finišavo su pagrindine grupe, o bendroje įskaitoje liko 72-a ir nugalėtojai pralaimėjo 5 min ir 15 sek. Švedų komandai atstovaujančios lietuvės komandos draugė danė Christina Siggaard bendroje įskaitoje liko 48-a (+ 4 min ir 55 sek), tai buvo geriausias rezultatas komandoje.

Čekijoje D. Tušlaitė finišavo septinta

Sekmadienį Čekijoje finišavo dviratininkių daugiadienės lenktynės „Gracia Orlova“, kurių paskutiniame etape sėkmingai pasirodė „Forno D’Asolo–Astute“ komandai atstovaujanti lietuvė Daiva Tušlaitė.

Lietuvė etapą baigė su pagrindine grupe ir finišavo septintoje vietoje. Etapą laimėjo Paulina Brezezna Bentkowska, 100,2 km įveikė per 2 val 37 min ir 30 sek. Lenkė tapo nugalėtoja ir bendroje įskaitoje ir 9 sekundėmis aplenkė antrą likusią australę Katriną Garfoot bei trečią likusią tėvynainę Eugenia Bujak, kuri nuo nugalėtojos atsiliko 16 sekundžių. D.Tušlaitė lenktynes baigė 27-oje vietoje ir nuo nugalėtojos atsiliko 1 min ir 45 sek.

Trečiame etape Edita Janeliūnaitė lyderiai nusileidusi 11 sekundžių finišavo 28-a bendroje įskaitoje liko 79-oje vietoje.