14 tūkst. žiūrovų buvo sunerimę, kuomet šeimininkai po pirmojo kėlinio atsiliko 12:17. Bet tris žeminimus antrajame kėlinyje atlikę Urugvajaus regbininkai padovanojo savo šaliai didžiulę šventę. Į pasaulio čempionatą Urugvajus pateko trečią kartą istorijoje.

Nesustabdomai nugalėtojų gretose žaidė Felipe'as Berchesis, pelnęs 21 tašką. Po žeminimą atliko Joaquinas Prada, Alejo Corralas ir Agustinas Ormaechea.

Pasaulio čempionate, kuris kitais metais vyks Anglijoje ir Velse, Urugvajus žais A grupėje kartu su Australijos, Velso ir Fidžio rinktinėmis.

„Mes patekome į pasaulio čempionatą, nes labiau to norėjome. Mes nusipelnėme to už sunkų darbą, kurį atlikome per paskutinius ketvierius metus ir už tikėjimą, kad galime laimėti. Tai didi diena mūsų regbio istorijoje. Privalome džiaugtis tuo ir toliau siekti savo tikslų“, - pasakojo Urugvajaus komandos treneris Pablo Lemoine'as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją