Įgyvendinant projektą, duomenys apie įvairių sporto šakų finansavimą buvo pateikiami keliais etapais. Informaciją apie lėšų paskirstymą siuntė sporto rėmimo organizacijos, tokios, kaip LTOK, Kūno kultūros ir sporto departamentas, KKSRF bei savivaldybės. Pastarosios, siųsdamos duomenis, svariai prisidėjo prie sporto finansavimo skaidrumo. Skaičiuojama, jog savivaldybių finansavimas sporto šakoms šiemet viršijo 32 mln. eurų.

Kaip teigia LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė, nors sporto finansavimo skaidrinimo iniciatyva vyksta jau keletą metų, tačiau visuomenei vis dar kyla nemažai klausimų šioje srityje. Todėl šis tęstinis projektas suteikia galimybę atidžiau pažvelgti į sportui skiriamas lėšas kiekvienam besidominčiam.

„Projektas „Sporto pinigai“ įtraukia tiek organizacijas, tiek savivaldybes bendram tikslui – skaidrumo skatinimui sporte. Viešai prieinama informacija padeda visuomenei, žiniasklaidai ir pačioms sporto organizacijoms susiorientuoti sudėtingoje sporto finansavimo sistemoje ir naudotis susistemintais duomenimis“, – teigia D. Gudzinevičiūtė.

Pasak jos, šis projektas sulaukia didelio susidomėjimo, nes tai pirmoji iniciatyva Lietuvoje surinkti visus pagrindinius duomenis ir konkrečiai įvardinti, kokias sumas pinigų iš valstybės ir per kokias institucijas gauna šalies sportininkai.

„Sporto pinigai“ – tai nuo 2016 metų vykdomas sporto finansavimo skaidrinimo projektas, kurį inicijuoja LTOK ir DELFI. Pirmaisiais projekto gyvavimo metais jis buvo įvertintas ir sporto žurnalistų. Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose „Sporto pinigai“ buvo nominuoti kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)