„Pastaruosius ketverius metus labai daug dirbau, o visų pastangų tikslas buvo vienintelis – geras pasirodymas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Deja, rezultatas neatitiko nei mano pačios, nei sporto gerbėjų lūkesčių. Po žaidynių apie tai, kas įvyko, daug galvojau, kalbėjausi su šiuolaikinės penkiakovės specialistais. Viską gerai apsvarsčiusi nusprendžiau, kad reikia permainų, ir pasirinkau toliau dirbti su Andrejumi“, – sakė Londono olimpinė čempionė.

32-ejų vilnietę nuo 2002 metų treniravo Jevgenijus Kliosovas. Apie gresiančias dueto skyrybas DELFI pranešė praėjusį mėnesį.

Tiesa, spalio pabaigoje 70 metų jubiliejų paminėjęs treneris tuomet teigė pats panoręs pailsėti. Bet šiuolaikinės penkiakovės kuluaruose neabejota, kad patyrusį specialistą į šoną stumia garsiausia jo auklėtinė.

Dabar pati L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė patvirtino, jog treneris keičiamas jos iniciatyva.

„Treneriui J. Kliosovui esu be galo dėkinga už viską, ką jis man davė, be jo nebūčiau pasiekusi tokių rezultatų. Vis dėlto laikas eina, vieną karjeros etapą keičia kitas, o kartais reikia priimti ir kardinalius sprendimus. Tikiu, kad šį kartą atėjo metas tokiam sprendimui, o permainos leis man siekti aukštų rezultatų ir 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse“, – dėstė sportininkė, po fiasko jojimo rungtyje Rio de Žaneiro žaidynes baigusi tik 31-oje vietoje.

Anksčiau L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė DELFI tvirtino, jog ją treniruoti galėtų bet kas.

„Esu labai savarankiška – man tiesiog reikia šalia turėti padėjėją. Surinkusi tiek patirties puikiai žinau, kaip treniruotis, kokiais krūviais. Dviračio čia nebeišrasi. Juk aš pati geriausiai pažįstu save, savo kūną“, – spalį kalbėjo penkiakovininkė.

Pastaruoju metu kartu su J. Kliosovu L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės trenerių komandą sudarė dar du specialistai: Gediminas Pikūnas buvo atsakingas už jojimą, Egidijus Tindžiulis – už plaukimą.

Savo ruožtu, A. Zadneprovskis treniravo pajėgiausią šalies penkiakovininką Justiną Kinderį, kuris Rio de Žaneire taip pat nepateisino lūkesčių ir liko tik 34-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)