Pirmasis į vandenį nėrė rinktinės lyderis Danas Rapšys, startavęs 400 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje.

Per 3 min. 53,85 sek. finišą pasiekęs 24-erių panevėžietis užėmė antrą vietą tarp 34 konkurentų, nusileisdamas tik 1,85 sek. greičiau plaukusiam Zacui Reidui iš Naujosios Zelandijos.

Finalas, kuriame varžysis 8 kvalifikaciją įveikę plaukikai, vyks penktadienį, 12.14 val. Lietuvos laiku.

Etape Tokijuje nedalyvauja nė vienas iš praėjusią savaitę gretimoje Pietų Korėjoje pasibaigusio pasaulio čempionato šios rungties prizininkų. Primename, kad D. Rapšys 400 m distancijoje tuomet liko ketvirtas.

100 m plaukimo krūtine atrankoje sėkmingai pasirodė ir į finalą iškopė tiek Andrius Šidlauskas, tiek Giedrius Titenis. Pirmasis nuotolį įveikė per 1 min. 0,21 sek. ir užėmė penktą vietą, antrasis buvo lėtesnis 0,11 sek. ir finišavo septintas.

Greičiausias tarp 56 sportininkų buvo baltarusis Ilja Šymanovičius (59,41 sek.). Finalas vyks penktadienį, 13.05 val.

100 m plaukimo peteliške kvalifikacijoje 24-as tarp 49 dalyvių liko Tadas Duškinas (53,88 sek.).

Pasaulio taurės etapas Tokijuje tęsis iki sekmadienio.

Kitaip nei įprasta, šiame pasaulio taurės sezone plaukikai varžysis olimpiniame 50 m ilgio baseine, kadangi kartu vyks atranka į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes. Pasaulio taurės varžybas sudarys septyni etapai, bendras jų prizinis fondas – 2,5 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)