Distanciją Didžiojoje Britanijoje gyvenanti kaunietė įveikė per 54,54 sek. Už R. Meilutytę greičiau plaukė tik australė Jessica Morrison (54,28 sek.), vokietė Britta Steffen (54,45 sek.) ir švedė Michelle Coleman (54,50 sek.).

Atrankos varžybose dalyvavo 52 sportininkės.

Prabėgus vos keliolikai minučių R. Meilutytė startavo ir 50 m plaukimo krūtine kvalifikacijoje, kurioje pasirodė ne ką prasčiau.

Nuplaukusi nuotolį per 31,01 sek. trenerio Jonathano Ruddo auklėtinė tarp 32 atrankos dalyvių užėmė trečią vietą ir taip pat prasimušė į finalą. Greičiausia buvo švedė Jennie Johansson (30,77 sek.), antra - amerikietė Jessica Hardy (30,82 sek.)

Rytines varžybas R. Meilutytė užbaigė startu 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje. 1 min. 2,41 sek. distancijoje sugaišusi lietuvė tarp 27-ių plaukikių pademonstravo septintą rezultatą ir eilinį kartą pateko į finalą. Kvalifikaciją laimėjo vengrė Katinka Hosszu (1:00,97).

Finalo plaukimai vyks sekmadienio pavakarę.

Primename, kad šeštadienį lietuvė laimėjo 100 m plaukimo krūtine finalą, o 50 m plaukime laisvuoju stiliumi buvo penkta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)