Renginio metu raiteliai dalyvaus įvairiose rungtyse, kur kliūčių aukštis svyruos nuo 110 iki 150 centimetrų. Iš viso varžybose pasirodys beveik 150 sportininkų iš septynių Europos šalių.

Varžybos, pritraukiančios didelį žirgų sporto entuziastų ir mylėtojų dėmesį, vyks gegužės 18-21 dienomis „Harmony Park“ bazėje Vazgaikiemyje, Prienų rajone.

Skaičiuojama, kad jose dalyvaus 145 raitelių ir 200 žirgų. Be Lietuvos sportininkų, pasaulio taurės etape dalyvaus raiteliai iš Estijos, Vokietijos, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos ir Rumunijos. Be to, varžybose pasirodys ir stipriausias Lietuvos žirginio sporto atstovas, konkūrinio jojimo raitelis Andrius Petrovas, neseniai grįžęs iš pasaulio taurės finalo Omahoje (JAV).

Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) prezidento, investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko teigimu, pastaraisiais metais sparčiai gerėjant žirgų sporto rezultatams, pastebimas ir nuosekliai augantis žiūrovų susidomėjimas šia istoriškai svarbia sporto šaka.

„Augantys žirgų sporto atstovų pasiekimai tarptautinėse varžybose rodo, kad vis dažniau Lietuvos vardas bus linksniuojamas tarp šios šakos lyderių pasaulyje. Pasaulio taurės etapo organizavimas šalyje taip pat prisideda prie šios šakos populiarinimo, o mūsų šalies sportininkams tai kartu yra galimybė išbandyti jėgas su pajėgiausiais kitų šalių raiteliais bei kaupti taškus pasaulio taurės finalui“, – teigia S. Paulauskas.

Anot LŽSF generalinės sekretorės Gintarės Šakytės, varžybų neturėtų praleisti žirgų sporto mėgėjai ir entuziastai, kadangi organizatorių sudaryta programa pasiūlys ir neįprastų rungčių.

„Šiuo renginiu siekiame ne vien užtikrinti aukščiausio lygio varžybų patirtį geriausiems mūsų ir kitų šalių raiteliams, bet kartu pasiūlyti įdomų renginį jo svečiams. Atvykusieji gali tikėtis pamatyti ne vien tradicines rungtis, bet ir kiek mažiau įprastas, be to, renginyje netrūks ir gerai žinomų veidų, kurie užtikrins gerą laiką žiūrovams“, – sako G. Šakytė.

Ketvirtadienį – vienas laukiamiausių žirgų sporto renginių Lietuvoje: pasaulio taurės etapas Vaizgaikiemyje

Ji priduria, kad žiūrovų šeštadienį, 18.30 val., lauks šou klasės konkūras „Jump & Drive“ , remiamas prekės ženklo „Porsche“. Jame raiteliai turės įveikti kliūčių ruožą su žirgu, vėliau – be jų, o rungtį vainikuos varžybos su „Porsche“ automobiliu. Vakare, 20 val., pasirodys renginio svečias – žinomas atlikėjas Donatas Montvydas.

Paskutinę pasaulio taurės etapo Vaizgakiemyje dieną, 16 val., žiūrovų lauks „Grand Prix“ rungtis, kuriame kliūčių aukštis sieks 150 cm. Tiek šį, tiek „Jump & Drive“ konkūrą bus galima pamatyti tiesioginės transliacijos Delfi portale metu.

Pasaulio taurės etapo varžybų programa kasdien prasidės 9 val. ir tęsis iki 20 val.

Pasaulio taurės sezonas baigsis 2024 m. kovo mėnesį, kai paaiškės, kurie 2 Centrinės Europos lygos sportininkai keliaus į pasaulio taurės finalą. Jis kitais metais vyks Saudo Arabijoje.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją