Pirmą kartą Lietuvoje vykusiose varžybose dalyvavęs A. Strzalkowski už nugaros paliko Latvijos raitelę Laura Penele, kuriai persirungimo maršrutą pavyko įvykti greičiau, tačiau paskutinė kliūtis jai buvo nesėkminga – varžovė su žirgu Dundas V.D.M. liko antroje vietoje. Trečiąją vietą pelnė Rumunijos atstovas Andrea Herck su žirgu Epsilon De Roulard.

A. Strzalkowski dėkodamas varžybų organizatoriams už aukščiausius tarptautinius standartus atitinkantį renginį, pažymėjo, kad konkurencija dėl „Grand Pri“ titulo buvo itin atkakli.

„Vokiečio maršrutų dizainerio Marco Behrens maršrutas buvo labai sudėtingas. Pagrindinį maršrutą be klaidų įveikė tik 5 duetai, todėl esu tikrai laimingas“, – komentavo laimėtojas.

"Grand Prix" nugalėtojas Antoni Strzalkowski su žirgu Clapton (Equine Portraiture nuotr.)

Nors pagrindinėje „Grand Prix“ rungtyje lietuviai ant nugalėtojų pakylos nelipo, visgi mūsų šalies atstovai taip pat iškovojo reikšmingų pasiekimų. Geriausiai pasirodyti pavyko „Medium Tour – Grand Prix“ rungtyje, kur pirmąją vietą iškovojo Lukas Civinskas, antrąją – Nojus Chmieliauskas.

Gerus rezultatus parodė ir kitų rungčių bei amžiaus kategorijų Lietuvai atstovavę raiteliai: pirmąsias vietas iškovojo Kristupas Petraitis („Gold Tour“), Matas Petraitis (jaunų (6-7 m.) žirgų rungtis ir „Show class / Jump & Drive“), Gabrielė Stasiulionytė („Elite Tour“), Lukas Civinskas („Medium Tour“) bei Saulė Jocytė („Small Tour“).

Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) prezidento Sigito Paulausko, šiemet pilnas tribūnas žiūrovų pritraukęs renginys siunčia signalą, kad žirgų sportas Lietuvoje populiarėja lygiagrečiai su vis aukštesnį lygį demonstruojančiais šalies raiteliais.

„Mūsų artimiausios ateities tikslas – Lietuvoje surengti „Nations Cup“ tarptautines komandines varžybas, kurios įrašytų šalį į prestižiškiausių šio sporto šalių sąrašą. Savaitgalio pasiekimai bei grįžtamasis ryšys iš sportininkų bei renginio dalyvių leidžia mums tikėtis, kad iš Tarptautinės federacijos FEI patvirtinimo organizuoti „Nations Cup“ galime sulaukti jau kitąmet“, – teigė S. Paulauskas.

"Grand Prix" prizininkai (Equine Portraiture nuotr.)

Gegužės 18-21 dienomis vykusiose varžybose dalyvavo 200 žirgų ir 145 raiteliai. Dėl geriausiųjų vardo ir piniginių prizų čia varžėsi geriausi raiteliai iš septynių Europos šalių – Lietuvos, Estijos, Latvijos, Vokietijos, Norvegijos, Lenkijos ir Rumunijos.

Varžybų organizavimu liko patenkinti ne tik jų dalyviai, gerų įvertinimų sulaukta ir iš atvykusių užsienio teisėjų.

„Esame visiems dėkingi už malonų ir šiltą priėmimą. Sveikinu visą komandą už puikiai atliktą darbą. Apskritai, Lietuva – mums tikras atradimas, tad tikrai dar pasimatysime“, – kalbėjo Dominiques Ribot, varžybų kokybę vertinęs Tarptautinės žirgų federacijos teisėjas.

Pasaulio taurės sezonas baigsis 2024 m. kovo mėnesį, kai paaiškės, kurie 2 Centrinės Europos lygos sportininkai keliaus į pasaulio taurės finalą. Jis kitais metais vyks Saudo Arabijoje.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją