Planuojama, kad į Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą pasaulio čempionatą atvyks apie 100 porų iš 60 šalių. Iš viso per dvi dienas ant arenos parketo suksis daugiau kaip 800 įvairaus amžiaus porų.

Pasak Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidento bei sportinių šokių klubo „Ratuto“ vadovo Virginijaus Visocko, šis pasaulio čempionatas išsiskirs dviem aspektais.

„Pirmą kartą žiūrovai išvys naują teisėjavimo sistemą – finalo metu po kiekvieno šokio rezultatai bus rodomi ekrane. Toks būdas yra labai dinamiškas ir sukuria ypatingą atmosferą salėje, nes žiūrovai aktyviai palaiko mėgstamas poras, reaguoja į teisėjų sprendimus. Taip pat pirmą kartą pasaulio čempionate dėl aukščiausių pozicijų kovos net dvi Lietuvos šokėjų poros. Tikimės, kad namų sienos jiems padės“, – sakė V. Visockas.

Dėl prizinių vietų pasaulio čempionate kovosiančios mūsų šalies poros užima itin aukštas pozicijas pasaulio reitinge. Tai – Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“ – KCSM), 2014 m. pasaulio ir 2015 m. Europos čempionatų bronziniai prizininkai, Tarptautinės sportinių šokių federacijos reitinge užimantys trečią vietą, bei Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“), pasauliniame reitinge esantys penktoje vietoje.

Vilniaus „Siemens“ arenoje pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių čempionato aistros jau liepsnojo 2004 metais. Po dramatiško finalo sidabro medalius šiame čempionate iškovojo Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė.

Paraleliai dvi dienas vyksiančiose „Lithuanian Open 2015“ varžybose šokėjai rungsis vaikų, jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų standartinių bei Lotynų Amerikos šokių grupėse. Gruodžio 5 d. dėl Vilniaus miesto mero taurės varžysis suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės atstovai – apie 70 porų iš 20 valstybių. Šioje, svarbiausioje „Lithuanian Open 2015“ varžybų grupėje, dėl apdovanojimų kovos Lietuvos čempionai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“ – VSC), pasaulio Lotynų Amerikos šokių reitinge užimantys 24 vietą.

Šeštadienio vakarą organizatoriai taip pat pristatys meninę čempionato atidarymo programą: šokėjams ir žiūrovams gros naujas šokių orkestras „Fire Dance Band“, pasirodys Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz Island“, tautinių šokių kolektyvas. Sekmadienį „Lithuanian Open 2015“ šokių fiesta baigsis tarptautinio suaugusiųjų standartinių šokių grupės finalo pasirodymais ir apdovanojimais.